Денят е само за разходка, максималните температури ще са между 12° и 17°

10359
Денят е само за разходка, максималните температури ще са между 12° и 17°
Снимка: Thinkstock

Днес през деня ще бъде слънчево. Ниска облачност или мъгла ще има преди обяд на места покрай река Дунав и в източните райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб. Ще се затопли и максималните температури ще са между 12° и 17°, в София 15°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

На места по Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но след обяд над цялото крайбрежие ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде предимно слаб, от юг-югозапад. Максимални температури - от около 7°-8° в северните до 13°-14° - в южните райони. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Пролетта остава и днес

Днес над страната ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над източните райони. Преди обяд на...

Над планините през деня ще бъде слънчево и топло. Вятърът ще е от запад-северозапад, умерен, по високите части - до силен. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 12°, на 2000 метра - около 6°.

И в понеделник ще бъде предимно слънчево и още малко по-топло, с максимални температури между 15° и 20°. През нощта срещу вторник и във вторник над Северна България ще има временни увеличения на облачността, а вятърът ще се ориентира от северозапад-запад и дневните температури слабо ще се понижат. В сряда облачността ще е по-често значителна, без валежи. Вятърът ще е югозападен и ще остане топло.

 

 

В следобедните часове на много места ще превали дъжд

Над източната половина облачността ще бъде предимно значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Минимални температури межд...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com