Директорът на БНР в отговор на СЕМ: Няма да подам оставка

2644
Директорът на БНР в отговор на СЕМ: Няма да подам оставка
Снимка: БГНЕС

Няма да подам оставка, заяви генералният директор на Българското национално радио Светослав Костов, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано Съветът за електронни медии (СЕМ) даде седемдневен срок на директора на БНР доброволно да си подаде сам оставката, в противен случай след този срок мандатът му е бъде принудително прекратен. Поисканата оставка на Светослав Костов е заради спирането на излъчването на радиото за пет часа на 13 септември.

СЕМ дава седмица на шефа на БНР доброволно да си подаде оставката

Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния директор на БНР и му срок до края на следващата седмица да я ...

„Оставка нямам намерение да подавам в момент, в който тече прокурорска проверка, в момент, в който има сформирана анкетна комисия, която да разследва ситуацията в радиото, в момент, в който очакваме да пристигне Сметна палата, заедно с АДФИ, за да установят сключените неизгодни договори. За първи път в историята на радиото то има дефицит от 4 млн. лв.”, каза Костов.

Според него е непрофесионално СЕМ да му искат оставката в изборно време и на фона, на това което се случва в медията.

Попитан дали в радиото се работи под натиск, Костов каза че това не е така и поясни, че на изслушването в СЕМ са се появили хора, които не са от т.нар. „Редколегия” и те не представляват гласа на радиото. Той добави, че в радиото няма цензура и подчерта, че много неща са нямали да прозвучат в ефир, ако е имало такава.

Костов обяви още, че често се случва сигналът на радио „Хоризонт” да прекъсва като през август това се е случило четири пъти. „Не съм съгласен с твърденията, че това се случва за първи път и е безпрецедентно. Само през месец август около четири пъти е спирала програмата на „Хоризонт”. Това е видно от справките, които ни се изпращат от НУРТЦ, протоколите на техническата ни дирекция”, коментира той и добави, че прекъсванията са по различни причини.

Сметната палата ще проверява финансовото управление на БНР

Сметната палата да провери финансовото управление на БНР, реши Народното събрание с 116 гласа „за“, без „против&ldquo...

Междувременно парламентът реши, че временна анкетна комисия ще нищи замлъкването на сигнала на радиото, а Сметната палата влиза на проверка в националната медия. Преди дни самият Светослав Костов публикува писмо, в което твърди, че не е подлаган на политически натиск и отказва да напусне ръководния си пост. Последното му публично изявление по темата включваше заплаха за подвеждане под съдебна отговорност на "всички, които са се упражнявали върху неговото име, достойнство и професионални качества".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com