Джамбазки призна: Отговорихме адекватно на случващото се, ако бяха влезли - щяхме да се бием (ВИДЕО)

3951
Джамбазки призна: Отговорихме адекватно на случващото се, ако бяха влезли - щяхме да се бием (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Вие ли хвърляхте бомбички от сградата на ВМРО по протестиращите долу? "Въпросът тук е защо тези хора дойдоха да трошат и чупят вратата на ВМРО. Ние просто отговорихме абсолютно адекватно на това, което правеха хората пред сградата. Те дойдоха първи да хвърлят бомби, те дойдоха да чупят вратата и да се опитват да нахлуват в нашата сграда. Сградата беше пълна с хора по това време. Децата от ансамбъла бяха там. Това е паметник. Исторически паметник на културата. И ние няма да допуснем да бъде вандализиран, да бъде нападан, да бъде трошен."

Така след дълго отричане, че евродепутатът Ангел Джамбазки въобще е бил в сградата на ВМРО по време на протестите, самият той призна пред btv, че на кадрите, разпространени в интернет, е той и че е поливал и хвълрял бомбички по протестиращите пред централата. ХРОНОЛОГИЯТА СИ ПРИПОМНЕТЕ ТУК.

Няма арестувани след схватката между протестиращи и охрана пред централата на ВМРО

Няма арестувани след схватката между протестиращи и охраната на ВМРО. Това съобщават от СДВР пред btv. Припомняме, че снощи имаше напр...

Няколко пъти водещият се опита да получи директен отговор на въпроса "Вие ли хвърляте бомбички?" и получаваше отговор "Ние отговорихме...". Тезата накрая беше заменена с упрек от Джамбазки към btv- "не бъдете пристрастни, пуснете кадрите как рушат сградата".

Роля на полицията е да спре вандалски прояви, не е ваша работа, коментира Хекимян. "Ако някой троши вашата врата, вие какво ще направите?", попита го в отговор Джамбазки."Ще му направите баница, ще му направите чайче с мента, глог и валериан? ВМРО не е клуб по шиене на гоблени, ние защитаваме целите си, своята собственост, своята сграда"

Така и не стана ясно откъде в централата на ВМРО има пиратки, които са били хвърляни по протестиращите. Без отговор остана и въпросът има ли и други оръжия в централата на партията? "Ако трябва да бъдем честни, пожарният кран беше единственият начин тези хора да не бъдат наранени", обаче коментира Джамбазки."Ако тези хора бяха нахлули вътре, щеше да се стигне до тежък физически сблъсък. Кое е по-добре? Да използваш пожарния маркуч да ги разпръснеш или да се биеш по етажите с тях?", попита на свой ред Джамбазки.

"Ако видите кадрите от протеста, ще видите, че докато те не започнаха да трошат нашата врата, ние не ми отговаряхме по никакъв начин", добави евродепутатът.

Напрежение пред централата на ВМРО, има и арестувани (ВИДЕО)

Напрежение възникна пред централата на ВМРО. На 131-ия ден от протестите недоволни от властта граждани дойдоха под прозорците на партия...

Защо решихте да се саморазправяте с тях? "г-н Хекимян, "саморазправям" е правен термин и ви съветвам да не го използвате", подчерта Джамбазки в отговор. "Ние не сме се саморазправяли с никого, ние се самозащитавахме, защото бяхме нападнати от хора, които нападаха, зломяха и трошаха нашата сграда."

"Много е важно да се знае, че тези хора 100 дни обикалят из София, хвърлят яйца по главите на хората, които не харесват, заливат ги с вода. Когато някой е дошъл да троши вашата врата - аз бих се защитил. Междудругото на кадрите, които вие не пускате, ще видите, че полицията е до тях.", каза още Джамбазки. В същото време btv излъчваше въпросните кадри за пореден път от началото на разговора.

Вие обадихте ли се на полицията?"Тя беше долу при тях" - така стана ясно, че сигнал до МВР не е бил подаден.

По време на онлайн връзката с евродепутата, той доста често не отговаряше на конкретни въпроси, възползвайки се от факта, че не е в студиото, саботирайки по този начин интервюто. "Г-н Джамбазки, не отговорихте на нито един мой въпрос тази сутрин", каза накрая Хекимян.

Джамбазки се появи в цяло предпазно облекло пред ВМА, където в момента заедно с други негови „съратници“ са доброволци в COVID отделението. "Изхвърляме опасните отпадъци от нощната смята, преди да бъдат унищожени. Затова е разумно да бъдеш облечен така, освен ако не искаш да се озовеш в отделението, в което си доброволец.", обясни той.

АБВ дава Ангел Джамбазки на прокурор за хулиганство(ВИДЕО)

В сигнал до прокуратурата ПП АБВ настоява за снемане на евродепутатския имунитет на Ангел Джамбазки и подвеждането му под отговорност. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com