Днес не излизайте без чадър

11027
Днес не излизайте без чадър
Снимка: БГНЕС

В сутрешните часове облачността от запад ще се увеличава – предимно средна и висока. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания, придружени с гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Очакват се и градушки. Вечерта в Западна България валежите и гръмотевичната дейност ще се активизират.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са от 23° до 28°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще остане по-ниско от средното за месец май.

Началото на юни - дъждовно и с температури под нормата

Тази година през юни се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, която за по-голямата част от страната е между...

Над Черноморието до обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и в много райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, който ще се усилва и променя посоката си по време на гръмотевична буря. Максималните температури ще са от 23° до 27°. Вълнението на морето е 1-2 бала, температурата на морската вода 19-21°.

Над планините още сутринта облачността ще е значителна. Около и след обяд с развитието на мощна купесто-дъждовна облачност ще има интензивни превалявания и гръмотевични бури. По билата и върховете ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 17°, на 2000 метра: 11°.

В петък валежите ще продължат, в много райони ще са значителни по количество. Очакват се локални интензивни извалявания, а в източната половина от страната в следобедните часове ще се развият и гръмотевични бури. Ще има градушки. Вятърът временно ще бъде от изток-югоизток, но бързо ще се ориентира от северозапад и с него температурите ще се понижават. В събота северозападният вятър ще се усили.

Преваляванията от запад ще отслабнат, по-съществени и придружени с гръмотевици ще са в следобедните часове в Източна България. Хладно време, с по-често значителна облачност и максимални температури предимно между 17° и 22°. В неделя вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Облачността ще се разкъса. Превалявания ще има само на отделни места. Температурите ще са почти без промяна.

Днес преди обяд ще бъде слънчево

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com