Днес преди обяд ще бъде слънчево

9323
Днес преди обяд ще бъде слънчево
Снимка: Thinkstock

Днес преди обяд ще бъде слънчево. След пладне и до полунощ ще се развива купеста, над Централна и Източна България и купесто-дъждовна облачност. Главно там ще има краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра. В Западна България преваляванията ще са по-слаби и само на отделни места, предимно в планинските райони. В Дунавската равнина за кратко ще духа умерен запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месец май.

Слънчева сутрин, дъждовен следобед

Около полунощ преваляванията в Западна България спряха, облачността намаля и над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. Д...

Над Черноморието преди обяд ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места по крайбрежието ще превали краткотрайно. В отделни райони валежите ще са интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максимални температури - между 24° и 28°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал.

Над планините в Западна България ще има повече слънчеви часове. Там след пладне облачността ще е купеста и преваляванията са по-малко вероятни, докато на изток ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вятърът ще е със западна компонента, умерен по високите части. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 12°.

В четвъртък и петък над страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, в отделни райони интензивни, с гръмотевични бури. Възможно е да има и градушки. От северозапад ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижат с няколко градуса. В събота ще има и слънчеви часове, но отново ще се развива купеста облачност и главно в следобедните часове и в планинските райони на места ще превали и прегърми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com