Добрич отива на протест срещу шистовия газ в Румъния

14139
Добрич отива на протест срещу шистовия газ в Румъния

Добруджанци, които са срещу шистовия газ създават организация в социалната мрежа и на 5 юни отиват във Вама Веке, Румъния, за да подкрепят северните съседи, които излизат на протест срещу "Шеврон". В Румъния мораториумът за проучване и добив на шистов газ падна в края на миналата година, предаде Стандарт нюз.

В началото на настоящата румънското правителство даде разрешително на американската компания "Шеврон" да започне проучване и добив на шистов газ, като парцелът е на километри от българската граница и шабленското село Дуранкулак. Добруджанци веднъж вече протестираха в града в ден, в който протест срещу шистовия газ имаше и в Румъния.

WSJ: Шистовата революция в САЩ може да разбие ОПЕК

Американската шистова революция и енергийният бум вече посяха разногласия между страните-членки на картела ОПЕК, пише "Уолстрийт Джър...

"Ние пием една вода, независимо, че сме от двете страни на границата. Добруджа ще бъде унищожена, ако се замърсят с химикали подпочвените води", каза Синтия Недялкова, която обяви, че посвещава остатъка от живота си на борбата срещу шистовия газ и запазването на плодородна Добруджа и водата й за днешното и идни поколения.

"Хора, приятели, съмишленици, българи, нека тръгнем на 5. 06. в 9.00 часа от Добрич с автомобили, с мотори - кой с каквото може, към Дуранкулак. Нека по пътя ни да се присъединят всички ония най-заплашени от дейностите в Румъния хора от пограничните региони и да отидем във Вама Веке, защото румънците ни молят за подкрепа, защото те ни се възхитиха, че постигнахме безсрочен мораториум искат да им помогнем да се спасим заедно от тази съвременна опасност, наречена „проучване и добив на шистов газ!" - призовават в мрежата противниците на шистовия газ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com