Двама кандидати са покрили критериите за шеф на ЦГМ

2364
Двама кандидати са покрили критериите за шеф на ЦГМ
Снимка: Actualno.com

От общо 15 кандидати за борда на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ)само двама са покрили нужните критерии. Това са Христиан Петров и Никола Рогачев. Третото място в управителния съвет на общинското дружество остава за Румяна Милова, която в момента е временен шеф на ЦГМ.

Милова ще заема мястото, докато не бъде обявен повторен конкурс за него, тъй като дори не е била сред желаещите да влязат в борда на директорите. Очаква се назначаването на новите шефове на Центъра за градска мобилност да стане в четвъртък на заседанието на Столичния общински съвет.

Опозицията в София: Не е вярно, че дълговете на градския транспорт намаляват

Не е вярно, че общинските транспортни дружества в София не трупат дългове. Това твърди в своя позиция Градският съвет на БСП, визирайки...

Ръководството на ЦГМ до сега беше от пет души, но по предложение на общината, Управителния съвет на ЦГМ вече се състои от трима.

Христиан Петров, който е получил оценка над 4.50 от атестиращата комисия на конкурса е бивш съветник на премиера Бойко Борисов. В началото на годината Петров беше назначен за шеф на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. Сега той ще напусне поста си, за да не се стига до конфликт на интереси, и ще заеме мястото си в ЦГМ. Петров е едва на 32 години, но е получил най-висока оценка от комисията.

Николай Рогачев е вторият покрил критериите на комисията. Той е финансист и през последните години е работил по различни проекти към Световната банка. Има магистърска степен от Оксфорд.

Въпреки, че през месец април цялото ръководство на общинското дружество подаде оставка, изпълнителният му директор Симеон Аранаудов все още е на поста си. Той подаде оставка като член на борда на директорите, но не и като изпълнителен директор.

Контрольорка си изпусна нервите в опит да налага незаконно определени глоби от СОС

Драскаше ме, удряше ме, искаше да ми счупи телефона, дърпаше ми го. Така 17-годишният Ивайло Маджаров разказва как контрольорка му се е...

Причината е, че по правилник той се назначава и се отстранява от борда на директорите. Така, след като новият управителен съвет встъпи в длъжност, след като бъде избран и третият постоянен член в борда, ще има избор на нов директор, пише Тopnovini.bg

Actualno.com припомня, че до избор на ново ръководство в Центъра за градска мобилност се стигна след като в началото на април столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставките на всички в управлението на дружеството.

Причината беше скандална обществена поръчка за реновиране на 60 спирки на градския транспорт в столицата. Заради скандала оставка подаде и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...