Две жертви взе зимата, студът и снегът затвориха училища в три общини

2338
Две жертви взе зимата, студът и снегът затвориха училища в три общини
Снимка: БГНЕС

Зимата взе човешка жертва в България. 84-годишна жена, живееща сама в Котел, е намерена починала в дома си. Според лекари причината е измръзване, пише в. "Труд".

Човек почина и на улицата в кв. "Сушица" в Карлово след падане, като линейката не можа да стигне до него заради снега, съобщи зам.-кметът Стойо Карагенски пред в. "Монитор". Била е изпратена и друга кола, която да измъкне закъсалата линейка, но тя също не е могла да стигне до мястото.

Жълт код в 23 области за сняг и поледици, очакват се виелици

В 23 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици за 18 януари. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеор...

Междувременно автобус, превозващ работници, се е преобърнал на заледения път между новозагорските села Сокол и Еленово, съобщиха от МВР. Петима от пътниците са с леки наранявания.

Същевременно снегорин на великотърновската фирма „Пътни строежи“ изгоря поради техническа неизправност в сряда по обяд по време на разриване на снега между селата Климентово и Иванча в община Полски Тръмбеш. Малко по-късно от местната пожарна потушили огъня.

Друг снегорин застраши цял квартал във Велико Търново. Пожарникари предотвратиха взрив поради спукана от машината тръба от газопровод в района на жилищния комплекс „Акация“ в старата столица. Вчера следобед от пробойната започнало изтичане на газ в района на ул. „Гео Милев“.

В нощта срещу сряда два товарни влака са заседнали в преспи между Висока поляна и Самуил. Едната композиция, собственост на БЖК, е освободена частично. При опит за изтеглянето на втората, собственост на „Булмаркет“, последният празен вагон леко се приплъзва със задната талига. Жп участъкът между Самуил и Каспичан беше затворен за движение на влакове.

Във варненската община Долни чифлик бе обявено обяви частично бедствено положение, съобщи кметът Красимира Анастасова. Невъзможен бе достъпът до Солник, Бърдарево, Булаир и Голица. Община Суворово също обяви частично бедствено положение.

173 снегорина в готовност за новия сняг в София

Снегопочитващите машини в София са разположени на стоянките в града. Това е станало по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова, ...

Снегът прекъсна връзката между Аксаково и Ветрино и затвори пътя през Аксаковската панорама. Екипи на „Гражданска защита“ са вадили хора и коли от преспите, като общият брой на евакуираните в областта е 14.

Вчера беше обявено бедствено положение и в Сливо поле, както и частично бедствено положение за селата Долно Ряхово, Косара и Бащино в община Главиница, област Силистра.

Селището край Бургас Черниците е застрашено от заливане. Река Маринка е на границата на преливането си. „Хората да имат готовност за евакуация“, каза кметът на Бургас Димитър Николов.

В София бяха наложени 1,2 млн. лв. глоби за лошо снегопочистване на фирми, работещи в районите на „Младост”, „Лозенец”, „Изгрев” и др., съобщиха от Столичната община.

Заради лошото време днес няма да се учи в 3 общини - Главиница, Ситово и Ивайловград, съобщиха от МОН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com