Държавата намери по 700 лева пенсия за петима големи български творци

6009
Държавата намери по 700 лева пенсия за петима големи български творци

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата в размер на 7000 лв. Средствата са предвидени в централния бюджет и са за изплащане до края на 2015 г. на държавни парични награди за особени заслуги към българската държава и нацията на оперетната певица Анелия Шуманова, актьора Васил Михайлов, археолога проф. Людмил Гетов, диригента и композитор Стоян Бабеков и народната певица Янка Рупкина, за изключителните им постижения и за цялостния им принос в областта на културата.

Решение за отпускане на държавните парични награди беше взето от Народното събрание по предложение на правителството през м. октомври. Те са пожизнени в размер на 700 лв. месечно.

Дават по 40 лв. коледни надбавки на най-бедните пенсионери

Правителството ще отпусне 51 млн. лева коледни добавки за пенсионерите. По 40 лв през декември ще получат пенсионерите с общи доходи д...

Министерският съвет прие и постановление за промени в утвърдените разходи по бюджетните програми на Министерството на културата. С тях става възможно в бюджетната програма Национален фонд „Култура” да се осигурят още 52 724 лева. Тези средства представляват приходи от държавни такси и с тях ще бъдат подкрепени творчески проекти на автори от различни области на изкуството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com