X
 
 

Експерт: Наивно е да мислим, че руските спецслужби и ГРУ могат да допускат глупави грешки като при отравянето на Гебрев

2096 4
Експерт: Наивно е да мислим, че руските спецслужби и ГРУ могат да допускат глупави грешки като при отравянето на Гебрев
Снимка: Getty images/Guliver
Наивно е да мислим, че руските спецслужби и ГРУ могат да допускат глупави грешки като при отравянето на Гебрев. Това каза експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов пред "Фокус".

Според него в цялата история, както и със случая „Скрипал“, има подценяване и внушение, че руснаците са идиоти. Целта е генерално политизиране и разделяне на света на две, каза още той. „Мисля че в този случай всичко се политизира и провежда под знака на предстоящите евроизбори. Господин Гебрев се опитва всячески да привлече вниманието към себе си и фирмите си. Очевидно през последните няколко години нагло се опитват да му ги откраднат“ каза той. Според проф. Николай Радулов е възможно „Федотов“ да е работил за руските служби и да е бил уволнен. Никоя световна служба не е застрахована към такива провали, каза още той, като с това обясни непрофесионалния опит за убийство на оръжейния търговец Емилиян Гебрев.

Експерт за случая със сина на Стайкови: Всичко това прилича на опит за разпределяне на собственост

"Всичко това прилича на един опит на разпределяна на собственост, на натиск върху богатите хора. Рекетът е на различни нива. Полицаите ...

Той предупреди, че у нас контролът е силно занижен от гледна точка на присъствие на служители на руските служби. Експертът каза и, че ако се прегледат списъците на влезлите в страната около април 2015-та година, ще се намерят имена на поне десетина руски офицери. Той допълни, че в страната ни има огромна руска диаспора - само покрай Черноморието живее над 300 хилядна армия от хора, някои от които е възможно да събират информация и да работят за специалните служби, като на няколко места, дори на пристанището на „Лукойл“ са били засечени официални служители на руските специални служби. Радулов каза още, че българските власти и службите може да са знаели много по случая, въпросът е: какво са направили. Хората се интересуват от резултатите, обясни той.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Истината е, че дежурните в Актуално русофобни сороспии Деби и Барбара почивен ден няма!
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Дейба русопия недоБарана Дейба!
  : 3 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "Той предупреди, че у нас контролът е силно занижен от гледна точка на присъствие на служители на руските служби." Това е много меко казано! Нещо като да се твърди за "Турско присъствие" или други евфемизми за турското робство. Истината е, че все още сме под кагебейско иго!
 • експерт 1 експерт преди 1 година Профил на трол?
  Бля...бля...бля...