ЕНП прикани Радан Кънев да подкрепи Цецка Цачева на балотажа

1409
ЕНП прикани Радан Кънев да подкрепи Цецка Цачева на балотажа
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол изрази днес подкрепата си за кандидатите на ГЕРБ в балотажа на президентските избори.

В обширно писмено изявление френският десен политик пожелава победа за Цецка Цачева и Пламен Манушев. Той призовава за обединение на център-десните у нас. По думите му е необходимо всички български партии от ЕНП, които поставят интереса на България на първо място, да подкрепят кандидатите на ГЕРБ.

"Прозрачност без граници" констатира спад на купения вот

Има тенденция за увеличаване на организационните нередности в изборния процес. Това показват предварителните резултати на "Прозрачност ...

Дол приветства решението на Реформаторския блок да застане зад Цачева и Манушев, и призовава това да стори и председателят на ДСБ Радан Кънев.

"Нашите български партии трябва да покажат единство, за да могат да осигурят добро европейско бъдеще на българите", добавя председателят на ЕНП.

Той освен това пише:

"България има нужда от силен президент, подкрепям изцяло Цачева, номинирана от премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Тя бе два пъти председател на Народното събрание и ще изпълни обещанията си страната да продължи по пътя на ЕС и НАТО. Цачева обеща да работи за стабилността на страната, за национално единство и върховенство на закона. Тези три съставки са много необходими в страна, застрашена от нарастващото напрежение с Русия, миграционната криза, бедността и корупцията."

Горанов е категоричен: Загубим ли в неделя, даваме оставка и няма бюджет

Ако подадем оставка, все едно не сме внесли бюджета. Ако кандидатът на ГЕРБ за президент не спечели, в нощта на изборите ще преценим и ...

"Правителството на Борисов, ГЕРБ и партиите от център-дясно работиха неуморно за стабилен, европейски път напред – продължава Жозеф Дол. - България върви в правилната посока, но ако се отклони, би било опасна грешка и би имало тежки последици. Затова призовавам център-десните избиратели да гласуват за Цачева и Манушев. Убеден съм, че само те могат да осигурят стабилност и продължаване на реформите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com