ЕВН е в готовност при сериозни аварии, вследствие на настъпващата зима

4317
ЕВН е в готовност при сериозни аварии, вследствие на настъпващата зима
Снимка: ЕВН

Електроразпределение Юг проведе подготовка за зима 2019 г./2020 г. Общо 621 километра просеки по въздушни линии със средно и ниско напрежение бяха почистени. Още през лятото на тази година Електроразпределение Юг (част от EVN) традиционно започна подготовка на съоръженията за работа при тежки зимни условия. Извършените дейности обхванаха инспекции на над 13 400 трафопоста и възлови станции, близи 16 800 километра кабелни линии и около 42 500 километра въздушни линии.

По време на дейностите, извършени от Електроразпределение Юг бяха подменени повече от 3 000 стълба, блзио 270 километра проводници и около 4 800 изолатори по въздушни линии средно напрежение. Приблизително 2 800 са санираните или почистени фундаменти на железорешетъчни стълбове средно напрежение. Точно 107 са подменените разединители и прекъсвачи средно напрежение. 75 аварийни екипа са в готовност да реагират при възникнали аварии. Готови за извънредни ситуации са и повече от 380 високопроходими автомобила, 30 високопроходими автовишки, пет центъра за кабелни лаборатории, радиостанции във всеки авариен автомобил, 2 АТВ и 4 UTV – оборудвани с вериги, девет моторни шейни и две специализирани диспечерски звена за управление на мрежата.

ЕВН: При една по-тежка зима, ще има аварии

При една по-тежка зима, ще има аварии. В момента имаме одобрени инвестиции в мрежата в размер на 60 млн. лв. годишно при необходими 130...

През 2019 г. Електроразпределение Юг акцентира върху намирането на гъвкави и бързи решения в случай на авария. За справяне с тежки зимни ситуации са в готовност общо 14 мобилни агрегата с обща мощност над 2 МVA (мегаволтампера), като има възможност да използва и такива на външни фирми. В допълнение, на разположение са четири мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA. Мобилните трафпостове oсигуряват по-добра техническа оперативност и могат да се използват за по-бързо възстановяване на захранването при необходимост.

В Електроразпределение Юг функционира и Кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ. За справянето с различни ситуации през зимата, дружеството разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции „Гражданска защита“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com