Факултета и Столипиново също влизат в битката за Европейска столица на културата

17462
Факултета и Столипиново също влизат в битката за Европейска столица на културата
Снимка: БГНЕС

Етническите квартали на Пловдив и София „Столипиново" и „Факултета" стават част от борбата на двата града за Европейска столица на културата. Победителят в надпреварата ще бъде обявен на 5 септември, като преди това представители на международното жури ще посетят 4-те останали градове в надпреварата.

Част от обиколката им в Пловдив ще включва и квартал „Столипиново", и „Факултета" в столицата. На 3-4 септември представители на градовете Пловдив, София, Варна и Велико Търново ще имат възможност да представят кандидатурите си пред 13-членно международно жури.

Велико Търново открива училище по занаяти

Лятно училище по занаяти започва във Велико Търново на 14 август, съобщиха от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов&rd...

На сесия на общинския съвет през месец април фондация „Толеранс" на съветника от ДПС Джамисет Джафер получи за 10 години под наем огромен имот на изоставена детска градина за 50 стотинки на квадратен метър. Тогава артистичния директор на фондация "Пловдив 2019" Валери Кьорлински обясни, че има подписано споразумение с организацията на Джафер за подпомагане на кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата. Там ще бъде построен Център за приобщаване на ромите в Европа. Той ще представлява комбинация между Ритуален дом и спортен и младежки център, като проектът е обвързан с кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година, предава Дарик.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com