Фалстарт на делото за падналия асансьор в блок до "Цариградско шосе"

5412
Фалстарт на делото за падналия асансьор в блок до "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

Днес трябваше да тръгне делото за инцидента с паднал асансьор в блок до "Цариградско шосе", при който загина една жена. Това обаче не се случи, предаде БГНЕС.

Причината за това бе отсъствието на двама адвокати на двама от подсъдимите. Те бяха подали молби делото да се отложи, тъй като имат служебни ангажименти. Така следващата дата, за която бе насрочено е 27 юли.

Днес бе насрочено първото заседание по делото срещу Сергей Цветанов, Диян Дервенски, Петко Петков, Цветан Цветанов за предварително изслушване на страните и се очакваше да стане ясно дали то евентуално ще се гледа по съкратената процедура.

Мария Ваклинова, която бе много тежко ранена след падането в асансьора, каза, че справедливост трябва да има. Ако по принцип има справедлив край делото, тогава аз също ще бъда удовлетворена. Всеки трябва да поеме своята отговорност за това, което е направил, каза жената. И от дистанцията на времето тя помни всичко в детайли. Тя очаква да има справедливост.

На 19 август 2014 г. сутринта асансьор пропадна в 12-етажен жилищен блок на бул. "Цариградско шосе" в столицата, близо до площада на Авиацията. С асансьора слизали две жени, когато той пропаднал от 9-ия етаж надолу. Двете жени пропаднаха с асансьора директно в мазето. Тогава загина Цветелина Радулчева на 46 години, която тръгвала за работа. Другата жена бе Мария Ваклинова на 41 години. Тя бе приета в Окръжна болница в много тежко състояние - разкъсване на далака, фрактура на един прешлен, три ребра и лицева травма и бе оперирана няколко пъти. Жената бе поддържана в медикаментозна кома.

Впоследствие се оказа, че ремонтът на асансьора не е бил качествен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество