Фандъкова да обясни защо всеки дъжд "потапя" града поискаха от БСП-София

1392
Фандъкова да обясни защо всеки дъжд "потапя" града поискаха от БСП-София
Снимка: БГНЕС

"Кметът на София Йорданка Фандъкова е длъжна да даде обяснение на гражданите защо допусна да стане трайна тенденцията при всеки по-силен дъжд булевардите на града да се превръщат в канали, мазетата и приземните етажи на къщите и блоковете да плуват във вода, а част от метростанциите да се наводняват и да стават неизползваеми", се казва в позиция на БСП-София.

"За нас, общинските съветници от групата на БСП - София, всички проблеми, които предизвика безспорно силният дъжд в понеделник вечерта, не са просто случайни инциденти. Те са резултат от проявявано през годините системно безхаберие от Столична община при управлението на столичния град.

София на три морета: Кола потъна край НДК (ВИДЕО)

Силна буря се разрази през миналата вечер над София. Пороен дъжд превърна улиците на столицата в реки. В много райони бе прекъснато ел...

Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града за дни. А гражданите слушат едни и същи оправдания и внушения от кмета Фандъкова чрез медиите.

Истинската причина е в абдикирането на Столична община от решаването и на този сериозен проблем - некомпетентността, бездействието, липсата на постоянна поддръжка и профилактика на канализационната мрежа, а в редица квартали и селища липса и на канализация (недопустима за европейска столица в 21-ви век), на редовно почистване на коритата на реките, както и на некачественото строителство и ремонти при изграждането на инженерната и улична инфраструктура.

Затова настояваме кметът Йорданка Фандъкова незабавно да внесе за разглеждане в СОС Програма за действие на СО с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеще с конкретни срокове и отговорници.

В противен случай, всеки дъжд ще се превръща в природно бедствие последиците, от които върху собствеността на гражданите и причинените им неудобства ще остават за тяхна сметка, а ръководството на Столична община ще се оплита в поредната порция нелепи обяснения и оправдания.

И НДК с щети след пороя, смята се колко точно струват (СНИМКИ)

Поройният дъжд, който се изля снощи над София и предизвика множество аварии и затруднения в целия град, нанесе щети и в Националния дво...

Настояваме на предстоящата сесия на СОС в четвъртък, 9-и юли, да получим отговор и на конкретни въпроси:

- Коя административна структура и кой персонално в Столична община ще носи отговорност за неподдържаната канализационна мрежа в столицата, в резултат на което настъпиха многобройните щети от дъжда в понеделник вечерта?

- Каква програма за поддръжка на шахтите се изпълнява през настоящата година? Кой и как контролира изпълнението й? Каква е отговорността на концесионера "Софийска вода" АД в случая?

- Какви мерки смята да предприеме Столична община за предотвратяване и намаляване на щетите от подобни природни бедствия?

Пороят в София: Коли плуват, в колите плуват! (ВИДЕО)

Снощният потоп в София определено остави сериозни спомени, както и сериозни видеа и снимки, онагледяващи ситуацията. Както Actualno.co...

Очакваме ясни и изчерпателни отговори от кмета Йорданка Фандъкова на сесията на СОС в четвъртък", пишат още от БСП-София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com