Фондация "Христо Гешов" помага на човек в беда

15337
Фондация "Христо Гешов" помага на човек в беда

Фондация „Христо Гешов“ е неправителствена организация, която се занимава с превенция и борба с хепатита, както и оказва помощ и съдействие на хора носители на „тихия убиец“.

През декември месец стартира  и Национална информационна кампания „Хепатитът до мен“, която има за цел да запознае българското общество с вируса хепатит,  разновидностите му, последствията от него, както и начините на заразяване. От фондацията организират и редица благотворителни концерти, в които участваха Йорданка Христова, Орлин Горанов, Мариана Попова, Поли Генова, Теди Кацарова, Стефан Илчев и още много други.

Родни звезди даряват кръв в подкрепа на кампанията "Хепатитът до мен"

Родни звезди за пореден път изразяват подкрепата си в подкрепа на кампанията за борба и превенция с хепатита под наслов „Хепатитъ...

На 22.02.2014 година (събота) ще се състои благотворителен концерт в подкрепа на кампанията в Стара Загора. В него специално участие ще вземат Орлин Горанов, Мариана Попова, Стефан Илчев, Поли Генова, Теди Кацарова, Искрен Пецов, Нора, Софи Бард, Тодор Георгиев, а водещи ще бъдат Иво Танев и Цвета Кирилова.

„Със събраните средства от всички тези благотворителни концерти ние закупуваме скринонгови тестове за хепатит Б и Ц с който още през пролетта съвместно със сдружение „Хепасист“ ще започнем да изследваме българското общество за вируса. В Стара Загора обаче ще е малко по – различно. С част от събраните средства от концерта ще подпомогнем човек, изпаднал в крайна нужда, носител на вируса хепатит, чакащ за чернодробна трансплантация. Ние като организация, ще се опитаме да му съдействаме пред институциите, да му помагаме финансово, така че той да се чувства сигурен и спокоен. Надяваме се да има хора с големи и добри сърца, които също биха откликнали и биха подали ръка на този човек”, каза Христо Гешов, Председател на фондацията и лице на кампанията за борба с хепатита.

Всеки, който има възможност и желание да подаде ръка на Добромир Цанев, който е носител на вируса хепатит и чака за трансплантация на нов черен дроб, може да се свърже с Фондация „Христо Гешов“ на посечените в сайта телефони и мейли.

От органицацията стартираха съвсем скоро и нова инциатива, която приканва да даряваме кръв. На 15.03 от  11:00 часа в кръвният център в София родните звезди подкрепили кампанията и Христо Гешов ще очакват почитателите си за да се включат и те в този хуманен акт и да подадат ръка на хора нуждаещи се от червената течност.

Основателят на Фондация „Христо Гешов“ си избра заместник

Лицето на кампанията за борба с хепатита и основател на Фондация „Христо Гешов“, избра своя наследник в социалната мрежа&nb...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com