Георги Енев се предаде

9907
Георги Енев се предаде

Издирваният Георги Енев, шофьор на инкасовия автомобил, от който в Пловдив бяха откраднати над 1,5 млн. лева се предаде, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде БГНЕС.

Преди около час от адвокатска кантора в Пловдив са се обадили и са съобщили, че техен клиент е Георги Енев и той иска да се предаде. Той е пристигнал в МВР с раница, в която няма пари. Задържан е за 24 часа. Предстои полицаите да му вземат отпечатъци и ще бъде задържан.

Министърът на вътрешните работи припомни, че Георги Енев е обявен за издирване с Европейска заповед за арест. "Надяваме се, че впоследствие като се почнат вече преговори, разговори, действията, които се предприемат от прокуратурата с помощта и на полицията и се надяваме, че ще можем да установим и да върнем парите на фирмата, която всъщност допринесе да ни се създаде това напрежение в последните няколко седмици", каза Цветанов.

В момента охранителят е в Окръжна прокуратура. Започват процесуално-следствените действия. Носи със себе си раница, поне по първоначалния оглед, който колегите са направили. Няма пари в раницата, каза още вътрешният министър.

Припомняме, че Георги Тодоров Енев /33 г./ е бил шофьор на инкасов автомобил и е заподозрян в присвояване на голяма сума пари. В Първо РУП на 22 юни е получен сигнал, че на ул. "Петрова нива" има изоставен инкасов автомобил. При огледа е установено, че от колата, собственост на частна охранителна фирма, липсват около 1 500 000 лева в различна валута. Мъжът е обявен за общодържавно издирване. По - късно започна процедура по обявяване за издирване чрез Шенгенската информационна система.

Двама свидетели са видели как Георги Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си "Опел Кадет" на улица "Петрова нива" в Пловдив. Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му е открита в служебния бус. Според запознати Георги Енев, който от близо две години е разведен, е имал много приятелки. Последната е била студентка. Всички са разпитани. От прокуратурата отказват обаче да разкрият дали е говорил с някоя от тях преди да извърши удара.

Редактор: Сияна Любомирова

Пловдивският милионер избягал в чужбина?

33-годишният шофьор Георги Енев, който вчера открадна 1.5 млн. лева, може вече да се намира извън страната, допускат разследващите. Те ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com