Георги Костов: Миграционният натиск от Гърция е спокоен

562
Георги Костов: Миграционният натиск от Гърция е спокоен
Снимка: БГНЕС

"Миграционният натиск от Гърция е повече от спокоен", това заяви в Бургас главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, който е на посещение в района във връзка с инспекция на охраната по границата.

"Там имаме не повече от 300 пробива. Там не е проблем миграционният натиск, защото при задържане на тези незаконно проникнали в страната чужденци, има процедура, при която в рамките на 24 часа след приключване на наказателното производство срещу тях, те биват връщани в гръцките бежански центрове, където следва и да бъдат", посочи гл. комисар Костов.

Предназначени за Западна Европа над 33 кг. хероин са заловени на Капитан Анреево

Хероин, предназначен за Западна Европа, е задържан на ГКПП - Капитан Андреево. Това съобщи на брифинг днес главният секретар на МВ...

По отношение на охраната по българо-турската граница и изграждането на оградата там той заяви, че има вероятност ремонтните дейности да приключват до края на годината, предаде "Фокус". "Изключително тежък е релефът. Това е един много голям труд, който фирмите извършват там - с едни подходи и една непристъпна, гориста местност. Имам уверението, че до края на годината ще се справят. Мнението и на колегите, които са на терен е, че след като възпрепятстващото съоръжение се изгражда, натискът рязко пада", допълни главен комисар Георги Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com