Голям туроператор фалира предколедно

2056
Голям туроператор фалира предколедно
Снимка: БГНЕС

„София тур и Холидей” ЕООД прекратява дейността си дни преди коледните празници, съобщиха от Министерството на туризма. Туроператорът е обявил, че след разплащане на стари задължения е изпаднал в несъстоятелност и не може да изпълни предстоящите си пътувания.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на дружеството в София. Експертите ще изискат пълна справка какви са поетите ангажименти от „София тур и Холидей“ към туристи за предстоящите празници и има ли продадени пакети за следващи периоди.

Как да си вземете парите от фалиралата "Алфатур" - дано да си пазите касовата бележка

Към 580 души няма да могат да отидат на почивка с пакетите от фалиралата „Алфатур”. Застраховката обаче е валидна – т...

Министър Николина Ангелкова е настояла за спешна среща с управителите на туроператора и с представител на застрахователното дружество, за да се гарантират интересите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лв. Според подадената към Министерството на туризма информация за полицата в „Алианц България”, лимитът на обезщетението е за 450 000 лв.

Клиентка на „София тур и Холидей” днес е сигнализирала в МТ, че през последните дни никой не вдига телефоните в офиса на фирмата. Минути по-късно на сайта на компанията е било поместено съобщението за прекратяване на дейността.

В него се винят конкуренти, както и министрите на туризма Стела Балтова (от служебното правителство на Огнян Герджиков) и Николина Ангелкова (титуляр сега). Според мениджмънта на фалиралата фирма, тя е станала жертва на дъмпинг и невярна информация за отнет лиценз, подадена към партньорите им от конкуренцията. И по отношение на двете Министерството на туризма не реагирало навреме, твърдят от „София тур и Холидей”.

Министерството на туризма ще следи внимателно казуса, за да се увери, че туристите, чиято почивка се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени.

720 000 лв. ще получат клиентите на фалиралата "Алфатур", които са закупили пакети

По време на срещата, която бе с изпълнителния директор на застрахователно дружество „Евроинс“, които покриват застраховката...

Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил дейността си, трябва да предявят претенции за понесени вреди до туроператора или пряко към застрахователната компания, представяйки документи от подписани договори и ваучери с туроператора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...