Голямото пролетно почистване на Свети Влас започна

11855
Голямото пролетно почистване на Свети Влас започна

100 души, цистерна и три мащини-мотометачки се включиха в традиционното голямо пролетно почистване на Свети Влас, което започна тази сутрин. Всички улична платна и площади ще се мият, каза кметът Иван Николов и обеща, че водоструйките ще влязат във всички улици и алеи на града. Ще се мият с препарати спирките, районите около тях ще се почистят. Ръчно ще се оберат отпадъците около и във всички градинки, паркове, спортни и детски площадки.

На 26 април бе почистено дерето в района на Старата чешма. Тогава в акцията се включиха близо 130 души-ученици, учители, пенсионери, доброволци.

Момиче загина в катастрофа край Поморие

Поредна катастрофа със загинал на пътя Бургас – Поморие. Инцидентът се е случил в неделя, около 15 ч, пише БГНЕС. Заради несъоб...

Утре на територията на Свети Влас започва декаризацията на зелените площи и дезинсекцията срещу кърлежи и комари. Третирането на терените ще се извършва с препарат, който убива насекомите, но е безопасен за хората и домашните животни и не се натрупва в околната среда. Пръскането ще обхване основно улични дървета, храсти и зелени площи, градинки, района около училището, детската градина, гробищния парк.

До края на летния сезон е планувана шесткратна дезинсекция на зелените площи в града. При неблагоприятни условия –дъжд или силен вятър, е възможна промяна в графика на пръскане, информират от Кметството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com