X
 
 

Готви се забрана да паркираш на плажа по закон, както и как да се правят проверки за шум

1207 0
photo of Готви се забрана да паркираш на плажа по закон, както и как да се правят проверки за шум
Снимка: Георги Косев
Преминаването, паркирането и престоят на превозни средства, на ремаркета и полуремаркета върху територията на морския плаж се забранява. Това предвиждат промени в Закона за концесиите, внесени преди второ гласуване от Александър Иванов, Анна Александрова и Александър Ненков от ГЕРБ, пише в. "24 часа".

Една от основните причини за промените е случилото се на плаж Перла, където джип заседна на самия бряг, след като собственикът му се опита да си пусне джета в морето. Заради това беше обявена глоба за концесионера на плажа от 6000 лева.

На първо четене: Парламентът улесни концесионирането на плажове

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове. Със законопроекта се предлагат промени,...

Вносителите посочват, че след като подобно ограничение се въведе за преминаване и паркиране на превозни средства върху пясъчни дюни - чрез Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), те следва да важат и за пясъчната ивица. Причините са, че могат да я увредят и застрашават живота и здравето на посетителите.

Други изменения преди второ гласуване на проекта предвиждат в 6-месечен срок Министерският съвет да приеме наредба, с която да се определи по какъв ред държавните органи ще правят съвместни проверки за шумни заведения. Според нея глоби, наложени досега, няма да отпадат. Тези изменения идват по-малко от месец след като бяха въведени законови забрани за шум от 23:00 до 8:00 ч, както и от 14:00 до 16:00 часа. Двигател на промените в Закона за шума е Валери Симеонов.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално