Хостели с бежанци ще бъдат затворени заради нарушения

12206
Хостели с бежанци ще бъдат затворени заради нарушения
Снимка: БГНЕС

Съвместни проверки на Столичната община и СДВР са започнали от няколко дни в София на сгради, в които има хостели, хотели и частни квартири, в които се настаняват нелегални имигранти. Това обясни пред БНР директорът на Дирекция "Обществен ред, отбранително-мобилизационна подготовка и защита при бедствия" в Столичната община Красимир Димитров.

"Още преди няколко дни беше назначена проверка от кмета на София Йорданка Фандъкова, която включва служители от Дирекция "Обществен ред", от ОП "Туристическо обслужване", районния полицейски инспектор. Беше ни предоставена информация от СДВР за всички хостели, хотели и частни квартири на територията на София. Те са 60 на брой", обясни той.

Жителите на Телиш са изпратили до институциите декларация срещу настаняването на бежанци

Декларацията против настаняването на бежанци в Телиш не претърпя промени, предвид неофициалната информация, която получихме, каза Петя ...

Директорът на Дирекция "Обществен ред" каза, че местата за настаняване се проверяват и от екип на СДВР и "Икономическа полиция". "Има много места, подобни на сградата до Женския пазар, която се запали – занемарени от собствениците сгради, в които нелегалните имигранти живеят. Те са абсолютно незаконни, неспазващи нито едно от изискванията за хостели или хотели. В една стая на двама души пребивават 20-30 души. Нямат документация, лиценз, осигуровки, нямат персонал и охрана. Издадени са им предупредителни протоколи, имат 3-дневен срок, в който да предоставят необходимите документи. Аз мисля, че те няма да могат да ги предоставят и тези хостели ще бъдат затворени", прогнозира Димитров.

Красимир Димитров обясни, че след вчерашния инцидент нелегалните имигранти, които са предимно афганистанци, са били настанени в трите бежански центъра, а сградата, в която са живели, е запечатана. Той каза още, че от началото на проверката до момента са проверени 10 сгради, като при всички са открити нарушения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...