Христо Иванов: Гешев, чуваме ли се от 8-те джуджета? (ВИДЕО)

9933
Христо Иванов: Гешев, чуваме ли се от 8-те джуджета? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на “Демократична България” Христо Иванов се обърна за втори път днес с призив към главния прокурор и членовете на ВСС, по време на събитието пред заведението “8-те джуджета”, станало известно след разследването, с което АКФ разкри корупционни зависимости в съдебната ни система.

“Понеже трябва да вярваме в доброто. Трябва да вярваме, че в България има прокурори, които имат смелост да погледнат фактите в очите, искам да пробвам да направим един, както се казва на прокурорски език, “следствен експеримент”. И след като от Варна попитах Гешев “Чуваме ли се?” и изведнъж ВКС се самосезира, искам да направя същото сега тук, от 8-те джуджета, и да кажа: “Гешев, чуваме ли се оттук? Чуваме ли се от 8-те джуджета? Чуваме ли се относно необходимостта да се провери дейността на Пепи Еврото, твърденията, че има твърде близки контакти с елитни прокурори от специализираната прокуратура?”

Лидерът на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България” припомни, че е сезирал ВСС с искане да започне дисциплинарна проверка на твърденията на Златанов, защото това е единственият начин да бъде осигурено сравнително обективно разследване на тема, в която е засегнат и главния прокурор.

“Тогава казах, че ако те не се сезират по нашия сигнал, по-добре да се прекръстят на 25-те джуджета, защото по същия начин, по който този ресторант е превърнат в една фасада за тази съмнителна дейност, ВСС като институция е фасада за всички тези нередности и този криминалитет, който днес се нарича прокуратура в България.”

Иванов поясни, че говори за 25 джуджета, защото цялата институция, независимо от конкретния й състав, е отдавна превърната във фронт, във фасада на мафията.

“Хората, водени от Лозан, които оказват съпротива, са герои и аз искрено им се покланям, но смятам, че ВСС като институция е превърнат в 25 джуджета.”

ВКП се самосезира след като Христо Иванов попита за "философския камък на Доган"

Върховната касационна прокуратура (ВКП) се самосезира във връзка с публикация от днес в информационния сайт Dnevnik.bg, озаглавена: &bd...

Христо Иванов отправи призив и към ВСС:

“Уважаеми членове на ВСС, чуваме ли се? Ще се сезирате ли за 8-те джуджета? Ще се сезирате ли да проверите твърденията на Златанов за неговите контакти? Ще се сезирате ли да проверите твърденията на дъщерята на Златанов, че Франтишек е участвал в “намирането” на загубеното злато? Да пробваме дали натискът на гражданите почва да се чува или продължават опитите да се замаже всичко под килима.“

Той припомни също, че Пепи “Еврото” е човекът, който като следовател е замазал Цанков камък и е работил в близко сътрудничество с Ангел Александров, следователят от ДС, разследващ Ахмед Доган.

“Естествено е един сътрудник на ДС да се окаже близък приятел с този следовател от ДС, който му е изградил легендата, че той е дисидент и е участвал в съпротивителното движение. Във връзката между Ангел Александров и Ахмед Доган лъсва цялата фалшификация, която ДС е направила.” - поясни Иванов, допълвайки, че хората, които Ангел Александров е създал около себе си, в това число Пепи “Еврото” и Пеевски, са ключови елементи от продължаващото влияние на ДПС в българската съдебната система и от възможността на сараите да държат в шах Борисов.

“Борисов има всички политически причини да подаде оставка сега, за да оцелее политически. Той обаче не го прави, защото не е свободен човек. Във всеки един момент може да бъде превърнат в публична изкупителна жертва, например заради пачките с пари, които бяха снимани в неговата спалня и за които няма публично обяснение, няма и разследване.” - заяви Христо Иванов и се обърна още веднъж с въпрос към главния прокурор за това кога ще разследва пачките с пари в нощното шкафче на премиера.

Христо Иванов: Пеевски се засилва, защото Борисов отслабва (ВИДЕО)

“Няма да се правя на гражданин, аз съм политик. Станах политик, защото бях гражданин, но разбрах, че е необходимо политическо дей...

Иванов обясни, че недовършената задача, поради която Борисов не подава оставка, е да осигури “програмирането” на еврофондовете, така че да бъдат насочени предварително към джобовете на Пеевски.

“Това е големият залог - как тези милиарди да бъдат откраднати, както парите от предишния програмен период. Затова Борисов не може да подаде оставка. Затова възможността на Пеевски да има влияние в съдебната власт е ключова. А влиянието на Пеевски в съдебната власт се илюстрира от историята за 8-те джуджета и от хора като Пепи Еврото.”

Съпредседателят на Демократична България завърши изказването си си с исканията на обединението за оставка на правителството, оставка на главния прокурор, реформа на прокуратурата и нов парламент, в който да започне изчистване на институциите една по една.

Вижте още:

Христо Иванов пред Actualno.com: Със заявка да е лидер за промяна и с въпрос дали в ГЕРБ искат Борисов да ги жертва

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com