Хвърчила изпъстриха небето над Варна

29378
Хвърчила изпъстриха небето над Варна
Снимка: БГНЕС

Разноцветни хвърчила изпъстриха небето над Аспаруховския плаж във Варна, където за втора поредна година се проведе Фестивал на хвърчилата, предаде БГНЕС.

Участниците използваха благоприятния вятър, за да покажат майсторките си умения в управлението на оригинални и атрактивни модели хвърчила, а най-щастливи бяха децата, които сами бяха сглобили своите шарени модели. Тази година във фестивала се включиха и участници от Италия и Турция. Ентусиасти от южната ни съседка дори издигнаха днес в небето най-голямото хвърчило, синя усмихната мечка.

Парад на хвърчилата ще се проведе в събота в Шумен

Парад на хвърчилата ще се състои в Шумен за първи път на 31 май. Информацият съобщи Даниел Даулов, старши експерт „Спорт и младеж...



В рамките на събитието ще има класация не само за най-високо летящото, но и за най-оригиналното и най-акробатичното хвърчило. Шоуто трябва ще завърши с пускане на светещи фенери, а ако вятърът позволи – и с нощно пускане на светещи хвърчила. Датата не е избрана случайно, събитието съвпада с Международния ден на хвърчилото, на който любители и професионалисти ще пускат хвърчила навсякъде по света.

Фестивалът подкрепя кандидатурите на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г. и Европейска младежка столица през 2017 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com