И НДСВ иска забраната на Луковмарш

29010
И НДСВ иска забраната на Луковмарш

Когато политиците допускат езика на омразата, недоволството на хората се трансформира в улична агресия. Това заяви лидерът на НДСВ Антония Първанова по повод днешните събития в Пловдив, предаде БГНЕС.

Политиците са в дълг на обществото, когато те не си вършат работата, започват да важат законите на улицата, а не на държавата. Това не е довело никой народ до по-добро бъдеще, заяви още Първанова, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.

Председателят на партията заявява още: "Апелирам всички политически сили да престанат с междуличностните вражди и да започнат да мислят за народа си и за държавата в дух на диалог и толерантност. Ако не могат да го сторят, по-добре да отстъпят и да дадат възможност обществото само да избере кой е способен да го представлява".

Лидерът на НДСВ настоява компетентните органи незабавно да вземат мерки за забрана на планирания за утре Луковмарш, който допълнително може да усложни обстановката в страната. Според нас мероприятието Луковмарш е израз на ксенофобски, расистки и фашистки идеи. Чрез подобна проява се цели възвеличаване на личности, свързани с фашистката идеология.

Пропагандираната от новите последователи на ген. Христо Луков ксенофобия противоречи на либералните идеи, споделяни от НДСВ, както и на ценностната система на съвременното демократично общество. Според Европейската конвенция за защита на правата на човека, българската Конституция и Наказателен кодекс проповядването на фашистка и антисемитска идеология е тежко престъпление от общ характер, казва още Първанова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество