Инициативният комитет: Благодарим на г-н Борисов за навременната намеса!

3426
Инициативният комитет: Благодарим на г-н Борисов за навременната намеса!
Сега остава да го видим излязло в Държавен вестник и гласувано в парламента, изтъкна Мариана Христова

От Инициативния комитет, организирал кампанията срещу проучванията и добива на шистов газ в България, заявиха, че ги удовлетворява предложеният текст за гласуване в Народното събрание, който включва безсрочна забрана върху прилагането на технологията „хидравлично разбиване”. 

"На практика това е нашето решение, така че ни удовлетворява. Остава да изчакаме гласуването в Народното събрание и да го видим в Държавен вестник”, каза пред “Фокус” Мариана Христова от Инициативния комитет.

Борисов отсече: Щом е в интерес на хората и те не искат, без шистов газ!

Щом е в интерес на хората и те не го искат или не искат тази технология, оттегляме решението – това е заявил премиерът Бойко Бори...

„Аз не веднъж съм установявала, че г-н Борисов в критични ситуации реагира адекватно. Ние имахме опит и преди това, когато ставаше въпрос за ГМО, и сега - отново. Да, той взима правилни решения, въпросът е, че много често се изкривяват неговите решения надолу и се налага да го викаме на помощ втори, трети път, докато накрая въведе ред. Което определено не е най-добрият вариант, предполагам, че е много изнервящо и за него. Все пак, това е негово решение, благодарим му за навременната намеса. Сега остава да го видим излязло в Държавен вестник и гласувано в парламента, защото едва тогава вече можем да знаем какво точно са приели. И за момента това е само доброто пожелание и обещание”, каза Мариана Христова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com