Ирина Недева е новият председател на АЕЖ-България

3980
Ирина Недева е новият председател на АЕЖ-България

Ирина Недева заменя на поста председател на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на европейските журналисти-България Кристина Христова с решение на Софийски градски съд от 12.01.2017 г.

Христова, която ръководеше асоциацията в първите шест години от основаването ѝ, се оттегли от председателското място, за да стане директор на Център за култура и дебат „Червената къща”, съобщиха от организацията.

АЕЖ: Отказът да бъде връчена награда за разследваща журналистика на сайта Биволъ е изключително тревожен сигнал

Асоциацията на европейските журналисти-България е изненадана и разтревожена от решението на УС на  фондация „Радостина Конст...

Ирина Недева е български журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии (БНР и Канал 1, БНТ). В момента е старши продуцент на “Актуарни предавания”, редактор и водещ в сутрешни предавания на програма „Хоризонт” на БНР. Тя е магистър по философия от СУ “Свети Климент Охридски”, със специализация по културология, както и множество професионални специализации в Thomspon-Reuters в Университета Кардиф, в централата на RFI, SRI (Swiss Radio International), Phillip Merrill Journalism School, САЩ, в рамките на програмата за междудържавен образователен обмен Fulbright.  Радио материалът ѝ “Крайната десница и миграцията в Европа” е единствената досега номинация на материал от програма “Хоризонт” в престижния европейски конкурс Prix Europa в Берлин 2014 в категорията Current Affaires. Има опит и в независими филмови, телевизионни и радио проекти, както и в сферата на публичните дебати.

"Като журналист знам в колко конкурентна среда се опитваме да отговаряме на идеалите ни за професионални стандарти. Сложно, но и вдъхновяващо е да се гради общност от хора, които иначе са противопоставени по най-различни начини - финансови, политически, корпоративни, рейтингови", заяви Недева след заемането на поста.

Позицията председател на АЕЖ-България е на доброволни начала, не е свързана със заплащане и не е пряко обвързана с управлението на отделните проекти, по които работи организацията. Различните специфични роли в УС на АЕЖ-България са само инструментални. Освен председателя Ирина Недева, в него влизат Мария Черешева, Камелия Иванова, Иван Радев, Боряна Дамбазова, Димитър Кенаров, Росен Босев. Управителният съвет действа на принципа на общото съгласие за всички важни стъпки на асоциацията. Решенията за позициите се взимат и след обсъждане с всички членове като се стремим към модел на съгласие.

Сред основните предизвикателства пред АЕЖ са преодоляването на негативните тенденции, подобряването на медийната среда, противодействието на деградацията на журналистическата професия и на силите, които имат интерес от слаби и безкритични медии.

АЕЖ: С разкриване на самоличността на момичето от Стрелча медиите нарушиха Етичния кодекс

Асоциация на европейските журналисти (АЕЖ)-България изразява силно притеснение във връзка с циркулиращата в медиите информация от засед...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com