История от Афганистан: 16-годишно момиче застреля талибани, убили родителите му

7796
История от Афганистан: 16-годишно момиче застреля талибани, убили родителите му

Афганистанско момиче застреля с автомат АК-47 двама радикални талибани и рани няколко други бойци, след те като убили родителите ѝ, каза шефът на местната полиция в интервю за AFP.

Инцидентът е станал в село в афганистанската провинция Гор.

Взрив на пазар в Афганистан, има загинали и ранени

Десет души загинаха, а 15 бяха ранени при взрив на пазар за животни в провинция Гилменд в южната част на Афганистан. Това съобщи РИА Но...

Талибаните нахлули в дома на момиче, на име Камар Гюл, на 16 години, търсейки баща ѝ заради подкрепата му към официалното правителство на страната.

Те извели бащата на семейството от къщата и го убили. Майката на момичето, която се опитвала да защити мъжа си, също била убита от бойците.

„Камар Гюл, която била в къщата, взела автомат Калашников, който принадлежал на нейното семейство, и първо застреляла двамата талибани, убили родителите ѝ, а след това ранила още няколко от техните бойци”, каза шефът на местната полиция.

Говорител на губернатора на провинцията заяви, че сега афганистанските военни са завели Гюл и по-малкия ѝ брат на „по-безопасно място”.

В Афганистан има конфронтация между правителствените сили и бойците на радикалното талибанско движение, които преди това завзеха значителна територия в селските райони на страната и започнаха офанзива върху големи градове.

Милиони афганистански деца се нуждаят от хуманитарна помощ

Около 8,12 милиона деца в Афганистан имат нужда от хуманитарна помощ, за да оцелеят тази година, предупреди хуманитарната организация &...

Влиянието на терористичната група „Ислямска държава” (ИД) също се увеличи в страната. Афганистанските национални сили за отбрана и сигурност провеждат съвместни антитерористични операции в цялата страна.

"Вече не се страхувам от тях и съм готова отново да се бия с тях", заяви Гюл за AFP по телефона от дома на роднина, където тя е под охрана.

Снимка на Гюл, която позира с автомат, разпространи онлайн, доведе до похвали от мнозина за нейните действия и призиви за безопасното й преминаване извън страната.

Тръмп с нов ангажимент да изтегли американските военни от Афганистан

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще върне американските войски от Афганистан в разумен срок, без да посочва дата. Той направи ...

"Майка ми тичаше да ги спре, но дотогава вече бяха разбили вратата", разказва Гюл. "Изведоха баща ми и майка ми навън и ги простреляха по няколко пъти. Бях ужасена".

Но след няколко минути гневът надделя. „Взех автомата, който имахме у дома, отидох до вратата и ги застрелях“, каза Гюл, която била научена от баща си как да стреля с автомат АК-47.

Брат й се намесил, когато един от екстремистите, който се оказва водач на групата, се опитал да отвърне на огъня. "Брат ми взе автомата от мен и го уцели. Боецът избяга ранен, само за да се върне по-късно", каза Гюл,

Дотогава в къщата пристигнали няколко селяни и бойци от проправителствени милиции. В крайна сметка талибаните избягали след продължителна престрелка.

Говорител на талибаните потвърди, че е извършена операция в района на нападението, но отрече някой от бойците на групата да е бил убит от жена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com