Изненада: Днес ще бъде слънчево и почти тихо

12176
Изненада: Днес ще бъде слънчево и почти тихо
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде и почти тихо. Минимални температури между 9° и 14°, в София около 9°. Над по-голямата част от страната, ще бъде предимно слънчево. Над Източна България ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места там ще превали, в отделни райони и прегърми. В следобедните часове над планинските райони ще образува купеста облачност, но без валеж.

Ще духа слаб, в източната половина от страната временно умерен, север-североизточен вятър. Максимални температури между 23° и 28°, в София около 23°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов.

Максималните температури днес ще са между 21° и 26°

Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°. През деня ще настъпи временно увеличение на облачността, по-значително ...

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд значителна облачност. Само на отделни места ще превали за кратко. Ще духа слаб, временно умерен североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 24°. Температурата на морската вода вече е 15-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купести облаци, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб североизточен вятър, който след обяд ще започне да се усилва. Максимална температура на 1200 метра 16°, на 2000 метра около 10°.
В четвъртък преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има над Източна България, а след обяд и над планинските райони. На отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици.

Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. В петък по-значителни увеличения на облачността ще има над Източна България, където на места ще превали дъжд; там ще продължи духа до умерен североизточен вятър. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, след обяд над планинските райони с купеста облачност. В събота ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно слабо да превали. Температурите слабо ще се повишат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com