Изпълнители: Дунав мост 2 няма да се срути

13071
Изпълнители: Дунав мост 2 няма да се срути
Снимка: БГНЕС

Изказването, че Дунав мост 2 ще се срути е силно преувеличено и не отговаря на истината. По този начин Владимир Андреев, изпълнителен директор на дружеството, управляващо съоръжението, коментира материала на телевизия „Евронюз", предаде Стандарт нюз.

Преди ден репортаж на медията алармира, че откритият преди едва 4 месеца мост е изграден със сериозни дефекти, а експертите на транспортното министерство са открили около 20 недостатъка, които могат да предизвикат внезапното срутване на съоръжението.

МТИТС: „Дунав мост 2” не е застрашен от срутване

Няма опасност „Дунав мост 2” да се срути. Дефектите, установени на съоръжението, нямат нищо общо със здравината му. Това се...

„Бях неприятно изненадан, че в една такава медия се появи невярна информация за едно такова съоръжение. Няма съществени пропуски, които да касаят конструкцията. Тези 20 пропуска не мога да ги коментирам – ако ги има, вероятно са направени от комисията от Министерство на транспорта", заяви Андреев за бТВ.

По думите му обаче има известни притеснения, свързани с настилката на Дунав мост 2. Дебелината на асфалта трябва да е минимум 10 см, но на места се наблюдава деформация.

„От строителя бяха взети проби, насочиха се нещата към проникване на вода между износващия и свързващия пласт на настилката. Премахна се един праг в шахтите, така че по-добре да се оттича водата. От понеделник ще се спира поетапно движението, за да се преасфалтира участъкът", допълни експертът.

По думите му, до края на декември престои отстраняване на всички проблеми. Гаранционният срок на съоръжението бил 120 години.

Евронюз: "Дунав мост 2" може да се срути внезапно

"Нова Европа" е заплашена от разрушение, съобщава телевизия "Евронюз", визирайки моста на река Дунав, свързващ България и Румъния.Откри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com