Животновъдите ще получат по 40.30 лева за овца или коза - майка

5344
Животновъдите ще получат по 40.30 лева за овца или коза - майка
Снимка: Pixabay

Министерството на земеделието, храните и горите определи ставката по Схемата за преходна национална помощ за овце - майки и кози - майки, обвързана с производството за кампания 2017 г.

Подпомагането ще е в размер от 40,30 лв. за едно допустимо за подпомагане животно и ще се изплати на два транша, първият ще е през месец ноември в размер на 28.36 лв. През януари 2018 г. се предвижда стопаните да получат остатъка от 11.94 лв. за всяко допустимо за подпомагане животно, съобщиха от МЗХГ.

Служители и работници протестират в Смолян

Пред сградата на опитната станция по животновъдство и земеделие в Смолян се провежда вторият за тази седмица протест на служителите, съ...

Право на подпомагане по схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки имат земеделските стопани, които отглеждат в стопанствата си 50 или повече овце - майки и/или кози - майки, регистрирани в Системата за идентификация и регистрация на животните СИРЖ на Българска агенция по безопасност на храните БАБХ. Стопаните трябва да продължат да отглеждат най-малко 80 % от заявените овце майки и/или кози майки най-малко 100 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com