Журналисти и граждани протестираха пред сградата на TV7

4866
Журналисти и граждани протестираха пред сградата на TV7
Снимка: БГНЕС

Журналисти и служители на TV 7 и News 7, както и граждани, се събраха на протест пред сградата на телевизиите, за да покажат своето несъгласие с днешната акция.

В момента пред сградата няма полицаи, съобщава БГНЕС.

Тази сутрин съдия изпълнител, подкрепен от десетки полицаи и мъже в анцузи, се опитаха да изземат сървъра и по този начин да спрат излъчването на телевизионния ефир на TV 7.

Действам по инструкции, заяви съдия изпълнителят Кристина Димитрова, която бе в сградата на TV 7. Председателят на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев заяви, че сред неговите колеги в страната няма съдебен изпълнител с името Кристина Димитрова.

Представители на Корпоративна търговска банка /КТБ/, 6-то РПУ и спецчасти описваха техниката и съоръженията на медията. Според журналист на сутрешния блок се правели опити да бъде откачен сървърът на телевизията. Журналисти от медията, които са били на събития, не се допускаха вътре. Отвън пред сградата имаше многобройна полиция, повечето от тях бяха униформени с пагони на офицери, а не на редови служители. Наблюдатели коментираха, че силите на реда са били повече, отколкото когато се охраняваха протестите. Те бяха довели и полицейски кучета.

Ситуацията се нажежи, след като хамали започнаха да изнасят видеокамери и компютри от сградата на TV 7. Журналисти на телевизията обградиха входа и направиха жива верига, за да не допуснат хамалите и помощник съдия изпълнителят да се върнат обратно и да продължат с изнасянето на техниката.

Пред сградата се събраха много хора, колеги журналисти, които изразяваха подкрепата за колегите си цял ден.

След като ситуацията ескалира, премиерът Бойко Борисов нареди полицията да се изтегли.

Под прикритието на цирка с ТВ7 НС промени драстично два важни закона

При липсата на какъвто и да е медиен шум Народното събрание (НС) днес отхвърли два спорни текста в Закона за приватизация и следпривати...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com