Как да стигнете до Роженския събор?

54987
Как да стигнете до Роженския събор?

Възстановеният след дълга пауза Роженски събор миналата година се запомни и с километричните задръствания.

За да се облекчи максимално пътуването на хилядите хора от цялата страна, тази година се въвеждат обходни пътища.

Всички места за настаняване в Община Смолян са напълно заети за Роженския събор

По време на Роженския събор легловата база на хижите в Смолян е пълна на 100%. Това каза Тодор Райчев, ръководител на на туристическо ...

В дните на събора тунелите по пътя Асеновград- Смолян ще бъдат нормално проходими, ремонтните дейности, които се извършват там в момента, ще прекъснат. Трафикът на товарните автомобили за Смолян ще бъде пренасочен през Кърджали – Ардино – Смолян и Кричим – Девин – Смолян. Препоръчва се на посетителите на събора, които идват от Пловдив, да минават по маршрута Кричим – Девин – Смолян, кв. „Устово” - с. Соколовци - с. Момчиловци- Роженски ливади. За тези, които пътуват от Стара Загора, препоръчителният маршрут е през Хасково – Кърджали - Смолян, кв. „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци – Роженски ливади, пише БГНЕС.

От Асеновград ще има два маршрута до събора - през Лъки и през Чепеларе. Гостите на Пампорово ще стигат до Рожен през отбивката за Проглед. Нощуващите от палатковия лагер пък трябва да минат през Смолян, кв. „Устово” – с. Соколовци – с. Момчиловци, както и през Лъки.

От Чепеларе, Пампорово и кв. „Устово” в Смолян ще има обществен транспорт за Рожен в трите дни на събора - от 7 часа сутринта на всеки 15 минути.

Колите могат да се оставят на три обособени големи паркинга- в Чепеларе на старата автогара, в Смолян в целия кв. „Устово” или в Пампорово. За туристите от Пампорово са организирани автобуси, които ще обикалят хотелите на всеки 15 минути.

Автобусите за Рожен от Чепеларе ще тръгват през 15 минути

През 15 минути ще тръгват автобуси от Чепеларе до Рожен в дните, в които се провежда съборът, съобщиха от пресцентъра на Община Чепелар...

От бензиностанцията на Пампорово до Проглед движението ще бъде регулирано, за да няма спрели автомобили по пътя, които да затрудняват придвижването. За хората, които идват с коли на Роженските ливади, има два големи паркинга. Въпреки това организаторите призовават да не се пътува в последния момент и да се използва обществен транспорт.

В Чепеларе, откъдето минава основната част от посетителите на събора, в дните от 15 до 17 юли ще бъде въведена временна организация на движението, няколко улици ще бъдат затворени, други стават зони за паркиране. От автогарата в Чепеларе на 15 минути ще тръгват автобуси за Роженския събор. Микробуси ще обикалят и хотелите в Чепеларе от 8 часа сутринта през 15 минути, цената на билета е 2 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com