Какво видяха присъстващите на военния парад в София (СНИМКИ)

8577
Какво видяха присъстващите на военния парад в София (СНИМКИ)
Снимка: БГНЕС

Лоша организация, почти нулева видимост и двама припаднали. Това видя репортерът на Actualno.com, който е сред зрителите между Министерски съвет и Президенството, желаещи да наблюдават военния парад в София по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

В 10.30 часа тръгна парадът на представителната част на българската армия, но хората в частта до сградата на правителството не успяха да го видят. Те наблюдаваха единствено преминаването на военните машини, част от военния парад за 6 май. 

Снимкa: Actualno.com

Гражданите, които се бяха струпали от другата част на Министерски съвет, по площад "Княз Александър" успяха да видят преминаването на формированията на българската армия.

Снимкa: Actualno.com

Радост и възхищение предизвика парада за хората, които успяха да го видят, предаде БНТ. "Беше изключително интересен за децата", коментира гражданин.

Снимкa: Actualno.com

Парадът беше открит от хеликоптера Ми-17 с националния флаг. Зрителите видяха също така тройка вертолети, прелитащи на височина 100 метра. Малко след това хеликоптерите над площада прелетяха и два транспортни самолета. Над София прелетя и учебна авиация, като 3 самолета във формация "клин" преминаха на височина от 250 метра и скорост от 360км/ч.

Снимкa: Actualno.com

За отиващите си хора по бул. "Княз Александър Дондуков" бонус беше възможността да видят отново преминаващите военни машини.

Снимкa: Actualno.com

Над 1 300 военнослужещи с над 35 верижни и колесни машини на Сухопътните войски участваха в тазгодишния военен парад за 6 май. От 2009 година армията не е отбелязвала празника с „богат” военен парад заради орязания бюджет.

Генералната репетиция за парада на Гергьовден ще започне тази вечер

Генерална репетиция на участниците във Водосвета на бойните знамена и Знамената-светини и военния парад по повод Деня на Храбростта и п...

Снимкa: Actualno.com

От 7:30 ч. смесената механизирана колона мина следния маршрут: от летище „Доброславци”, Околовръстен път (Северна дъга), бул. „Ботевградско шосе”, бул. „Владимир Вазов”, моста „Чавдар” (лява страна насрещно движение), бул. „Кн. Александър Дондуков”, наляво бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, пл. „Народно събрание” до Централен военен клуб с фронт на запад и след края на генералната репетиция по маршрут: бул. „Тодор Александров”, ул. „Опълченска”, където се обръща колоната, и обратно по същия маршрут до летище „Доброславци”.

Снимки: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com