Калфин: За нас няма заплаха от случващото се в Източна Украйна

17372
Калфин: За нас няма заплаха от случващото се в Източна Украйна

„Ние не сме във война с Русия и за нас няма пряка военна заплаха от това, което се случва в Източна Украйна”. Това заяви членът на ръководството на ПП АБВ и бивш министър на външните работи Ивайло Калфин в ефира на Нова телевизия.

Попитан смята ли, че България трябва да има позиция за случващото се в Украйна той отговори утвърдително. „България не може да гледа от страни. Ако има нахлуване на руски войски в Украйна това е абсолютно недопустимо и българската позиция трябва да е свързана с това”, каза Калфин.

Шаламанов: Ще има нова версия на стратегията "Визия 2020"

Ще бъде изработена нова версия на стратегията за отбраната на България до 2020 година. Това обяви военният министър Велизар Шаламанов, ...

Позицията на АБВ е, че Русия не може да се дистанцира от случващото се в Източна Украйна. „Тя допуска руски граждани да участват в този конфликт и това е недопустимо”, категоричен беше членът на ръководството на партията.

„Скандалът е голям, защото министърът на отбраната заяви, че България е във война. Ако е така, страната ни трябва да вземе мерки”, заяви още Калфин относно спорния документ "Визия 2020: България в НАТО", в който се казва, че  страната ни е в информационна война с Русия.

Министърът е този, който носи отговорност за един документ, заяви членът на ръководството на АБВ. Той добави: "Президентът Росен Плевнелиев пък твърди, че това е позиция, изказана от НАТО, значи и ние трябва да я приемем. Точно обратното седят нещата - НАТО формира позициите си от националните позиции. Това означава, че ние не знаем какво правим в НАТО".

 

Кабинетът оттегли спорния проект за Визия 2020

Правителството оттегли предложената от военното министерство визия за развитието на страната ни в НАТО и в европейската отбрана до 2020...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com