Калина си призна: Имам средно образование

5410
Калина си призна: Имам средно образование

Скандално известната бивша шефка на Фонд "Земеделие" Калина Илиева си призна в съдебната зала, че има средно образование. На въпрос за протокола какво е образованието й тя посочи "средно". Калина се призна за виновна и поиска споразумение с прокуратурата, предаде Стандарт нюз.
 
Софийският районен съд даде ход на делото срещу Калина Илиева, обвинена, че е изготвила фалшива диплома. Съдът отхвърли предложението на защитата на Калина Илиева – делото да се гледа при закрити врата, тъй като изнесените данни по делото биха засегнали личната и интимна сфера. Председателят на съдебния състав счете, че процесът е публичен и няма основание делото да се гледа при закрити врата. Съдебният състав се оттегли, за да бъде обсъдена възможността делото да приключи със споразумение с прокуратурата.

По отношение на споразумението, от прокуратурата посочиха, че не възразяват, стига да бъде определено наказание „лишаване от свобода", като според прокурора адекватното наказание е 5 г. затвор.

Калина Илиева влиза в съда

Делото срещу бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева ще започне в Софийския районен съд днес. Срещу Илиева са повд...

Калина се яви на днешното съдебно заседание с трима адвокати. Тя каза, че понастоящем е безработна и живее в ж.к. „Стрелбище”. Две вещи лица и двама свидетеля се явиха на днешното заседание на делото.

Скандалът с дипломата й , която се оказа фалшива, избухна преди година. Илиева е подсъдима за това, че сама е фалшифицирала документите си за висше образование.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com