Капон: Отношението на политическия елит към бежанците е срамно

12753
Капон: Отношението на политическия елит към бежанците е срамно
Снимка: БГНЕС

Срамно е отношението на политическия ни елит към бежанците. Това заяви в ефира на bTV тази сутрин лидерът на Единната народна партия и кандидат за депутат от листата на коалиция "Десните" Мария Капон.

Според нея 95% от бежанците бягат в България, за да спасят живота си. След като попаднат у нас те търсят възможност да отидат в някоя друга държава.

Близнашки: Дано няма нов наплив на бежанци, защото нямаме пари

Трябва да мобилизираме нашите ресурси и нещата да останат под контрол, за да не се стигне до нов прилив на бежанци, защото знаете, че с...

От своя страна лидерът на НДСВ Антония Първанова обясни, че моментната ситуция налага промени в закона. С тях в защитата на границата трябва да се включат и военните, тъй като в момента полицаите не могат да се справят сами.

Има информационно затъмнение по отношение на джихадистите, отчете още бившият евродепутат. Според нея по темата не се говорои. Една от причините за това е фактът, че България няма вътрешна информация по темата, тъй като агентурната мрежа на страната е била осветена.

Първанова се обяви още за построяване на бежански лагер. Тя добави, че трябва да се проявят голямо разбиране и толерантност към представителите на малцинствата, които изповядват ислям. Като причина за това беше посочен фактът, че мнозина от тях са нискообразовани и могат да станат лесна жертва на манипулиране.

 

Потокът от бежанци към Турция не спира

Хиляди бежанци, предимно жени и деца, чакат на границата между Турция и Ирак, за да бъдат допуснати в южната ни съседка. Не спира поток...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com