Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия

11799
Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия
Снимка: Община Тетевен

Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна с Изабела Янкова, за да я поздрави и да й връчи плакет за постигнати високи спортни резултати, както и за историческия й успех от Световната купа в спускането по планинско колоездене.

Изабела Янкова донесе първия медал на България от Световна купа (UCI WORLD CUP). Възпитаничката на „Райдърс Юнайтед“ спечели бронз при девойките в спускането на Mercedes-Benz UCI MTB World Cup в Леоганг, Австрия. Победителка в състезанието стана австрийката София Гутохърл, втора е Леона Перини от Франция.

По време на срещата д-р Бояджиева заяви:

“За пореден път ни накара да се чувстваме горди тетевенци и българи. Този невероятен личен успех е повод да засвидетелстваме своята гордост и признателност към таланта, професионализма и устрема, който притежаваш. Продължавай да мечтаеш и да покоряваш нови върхове”.

Изабела сподели, че спортът, който си е избрала, изисква големи физически и психически усилия, както и финансови възможности. Тя коментира, че директорът на „Райдърс Юнайтед“ - Данаил Ангелов, помага финансово, доколкото е възможно и подчерта, че получава минимални средства от спонсори и Българската федерация по колоездене, които не са достатъчни, за да покрият разходите й за състезанията.

В Черни Вит отбелязаха 145-та годишнина от гибелта на двамата Ботеви четници

На 12 юни в местността „Десеткар“ /село Черни Вит/ се проведе възпоменателно честване по случай 145-та годишнина от героичн...

Спортистката каза още, че е получавала предложения да се състезава за други Европейски страни, като от Испания са й предложили да покрият всички разходи около състезанията, които й предстоят, но тя категорично е избрала да остане и да се състезава за България.

Д-р Бояджиева отбеляза, че Община Тетевен също ще подпомогне финансово младата ни надежда в колоезденето, като отправи пожелания за златен медал от следващия голям форум.

По повод бронзовия медал на ученичката от Тетевен, директорът на „Райдърс Юнайтед“ и член на УС на Българската федерация по колоездене /БФК/ - Данаил Ангелов коментира, че това е пробив в световното колоездене и исторически успех за България. Той припомни, че предният ни подобен успех е бронзов медал от Европейско първенство през 2013г., спечелен от Ева Димитрова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?
Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Към края на 2023 г. по сметката на Фонда за безопасност на движението по пътищата би трябвало да има налични повече от 423 млн. лв. Това казват експертите...