Кметът на Плевен: Няма да си подам оставката

10056
Кметът на Плевен: Няма да си подам оставката

Категорично няма да си подам оставката. Това заяви пред журналисти днес кметът на Плевен проф. Димитър Стойков, предаде БТА.

Поводът бе организираните снощи автопоход и митинг с настояване да освободи поста си. "Общината има пилот, самолетът лети уверено и въпреки старанието на много хора, работата не е смутена", каза кметът.

"България без цензура" поиска оставката на кмета на Плевен

„България без цензура“ поиска незабавната оставка на кмета на Плевен Димитър Стойков. „Ще предизвикаме още няколко де...

Според него снощи са протестирали около 50 души, а сред тях били забелязани, както се изрази, "и видни фигури от криминалния контингент". Кметът показа снимки, които е направил снощи пред дома си в Радишево, на които се виждат три автомобила с 18-20 годишни водачи. Той каза, че те били изпратени от протестиращите и тероризирали семейството му с нецензурни думи и обиди, а когато излязъл пред къщата си, за да ги снима - избягали.

Стойков заяви още, че му се пречело непрекъснато с изпращане на доноси до различни ведомства, но всички те били проверени и се оказало, че общината се справя успешно с изпълнението на европейските проекти, които в момента са за над 100 млн.лв. Той посочи модернизацията на площада, на тролейбусния транспорт и строителството на депото, които били бавени десетки години от предишното управление.

Ще работя за Плевен с правителството, защото представлявам всички плевенчани, допълни Стойков и посочи, че очаква на 10 май с премиера Пламен Орешарски да бъде направена първа копка за нов завод - голяма чуждестранна инвестиция в Плевен, с която ще
бъдат разкрити около 600 работни места. Накрая проф. Стойков каза, че се чувства необходим и като специалист-хирург и като лектор хо хирургия на английски език и ще продължи да го прави, защото има енергия затова. Той даде конкретни примери, при които напоследък като лекар е спасил пациенти и деца.

Припомняме, че наскоро Плевен бе разтърсен от корупционен скандал, след като зам.-кметът Алексей Зелов бе изловен с подкуп в размер на 4000 лв. Появиха се слухове, че и кметът Стойков е замесен в сделките, към момента обаче те не са потвърдени. След разкритията около неговия заместник, Стойков изчезна от публичното пространство за известно време.

СГП обвини зам.-кмета на Плевен за получаване на подкуп

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов получи официално обвинение от Софийската градска прокуратура. СГП обвинява Зелов по два члена...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com