Кметът на Русе възропта срещу поскъпването на топлоенергията

11896
Кметът на Русе възропта срещу поскъпването на топлоенергията
Снимка: Thinkstock/ Guliver

По повод на появилата се в публичното пространство информация за проект в сектора "Топлоенергетика" на ДКЕВР, предвиждащ драстично увеличение на цената на топлоенергията, кметът на Русе Пламен Стоилов е изпратил писмо до министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град.

В писмото Стоилов е уточнил, че дискутираното увеличение на топлоенергията е най-голямо за клиентите на "Топлофикация"-Русе и ще доведе до социално напрежение в региона и невъзможност на голяма част от гражданите да покриват задълженията си, предаде БТА.

Река Бели Лом блокира пътя към русенско село

Река Бели Лом е излязла от коритото си край русенското село Нисово и е заляла участък от пътя, водещ към село Кацелово. Това съобщи кме...

Той е добавил, че цената на топлоенергията следва да е социално поносима, а увеличение с близо 19 на сто не кореспондира с възможностите на по-голямата част от населението.

В писмото си Стоилов е изразил своята увереност, че при обсъждането на текстовете в рамките на предстоящото открито заседание ще бъдат внимателно преценени възможностите за последващи действия и че в рамките на предстоящия конструктивен диалог със специалисти в сектора ще бъде намерен вариант за решение, което няма да е в противовес на ползвателите на услугите на "Топлофикация"-Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com