Кметът на Тетевен взе участие във възпоменателен митинг в памет на Нейо Крачунов

5386
Кметът на Тетевен взе участие във възпоменателен митинг в памет на Нейо Крачунов
Снимка: Община Тетевен

На 21 май жители и гости на с. Черни Вит сведоха глави пред героичния подвиг на чернивитчанина Нейо Крачунов, който през 1876 година помага на Бенковски и неговата чета след погрома на Априлското въстание.

Основен приоритет в новия бюджет на община Тетевен остава образованието

ОбС - Тетевен прие внесения от кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, проектобюджет за 2022 г., който е в размер на 28&...

Сред присъстващите на събитието бяха кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, председателят на ОбС-Тетевен – Мария Стойчева и кметът на с. Черни Вит – Цветослава Христова. Те се обърнаха към присъстващите с емоционални слова по случай честването.

Пред паметника на дядо Нейо бяха поднесени цветя от името на Община Тетевен, Общински съвет – Тетевен, Кметство Черни Вит, Кметство Дивчовото, НЧ „Христо Смирненски 1925“ – с. Черни Вит, Съюз на ветераните от войните – Тетевен, пенсионерски клуб „Три поколения“, граждани.

Родолюбци и самодейци към местното читалище „Христо Смирненски 1925“ и членове на Национално дружество „Традиция“ пресъздадоха бурните исторически събития от май 1876. Те припомниха на събралите се за саможертвата на дядо Нейо, за зверските мъчения, на които е бил подложен и за смелото му хвърляне в буйните води на река Вит, за да остане верен докрай на Войводата, на неговата чета и на България.

Ученици ръководиха Тетевен по повод инициативата „Млад кмет за един ден“

Във връзка с Европейската година на младежта 2022 на 17 май Община Тетевен и Сдружение „Екомисия 21 век“ проведоха инициати...

Снимки: Община Тетевен

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com