КНСБ: Долу ръцете от „Пирогов“!

2569
КНСБ: Долу ръцете от „Пирогов“!
Снимка: БГНЕС

КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – КНСБ изразяват категорично несъгласие с уронването на доброто име на единствената болница за спешна медицинска помощ в България УМБАЛСМ „Н .И .Пирогов“ и предприетите кадрови промени в нея.

Не приемаме констатациите за установени нарушения при лечение на пациенти с Ковид-19, преди да са изяснени напълно обстоятелствата и фактите, това се казва в позиция на КНСБ и Федерацията на синдикатите от здравеопазването – КНСБ.

Притеснени сме от факта, че се посяга към най-голямата болница и водеща в областта на спешната и бедствената медицина, която изнесе голяма част от пандемията на раменете си. Това е болницата, в която денонощно работеха нашите медицински специалисти, в която медицинските сестри бяха с памперси заради липса на време за почивка и на отдих в домовете си.

Това е един добър колектив с добри екипи, в който всички служители са работили, получавайки работните си заплати и възнаграждения, без съкращения или неплатени отпуски. В болница УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ е сключен един от най-добрите Колективни трудови договори между синдикатите и ръководството на болницата в страната. И това се дължи на неговия изпълнителен директор проф. д-р Асен Балтов,д.м.

КНСБ и Федерация на синдикатите в здравеопазването – КНСБ заявяват, че здравеопазването има нужда от реформи, но не и по този грозен и неефективен начин да се дискредитира една от най уважаваните болници и нейният изпълнителен директор.

Лекарите от Пирогов блокираха „Цар Борис III” с аплодисменти

Лекарите от Пирогов блокираха бул. „Цар Борис III”. Те излязоха на протест и подкрепят с аплодисменти проф. Асен Балтов, ко...

Нашите здравни специалисти са изморени от безрезултатните приказки за реформа в здравеопазването. Нека се спре със всяването на смут и да се оставят медицинските специалисти да работят спокойно в името на здравето на пациентите.

Ако се докажат нарушения, нека се търси персонална отговорност за тях по предвидения законов ред.

КНСБ застава зад исканията на работещите в УМБАЛСМ „Пирогов“ медицински специалисти и нейният директор проф. Асен Балтов.

Присъединяваме се и активно ще участваме в протестните действия на колектива на болницата. Долу ръцете от „Пирогов“! , се казва още в позицията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com