КНСБ започва срещи с работници из страната

2511
КНСБ започва срещи с работници из страната
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Ръководството на КНСБ започва срещи с работници из страната. Целта е да се види кои са най-сериозните проблеми на хората на труда, които не са представени в синдикати и да се търси тяхното решение. Арена „Работеща България“ ще стартира утре в Стара Загора, а през първата седмица ще бъдат посетени още Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Пазарджик и Перник, съобщиха от КНСБ.

Целта на Арена „Работеща България“ е да се създаде платформа, в която работниците, дори и тези, които не членуват в синдикати, да могат да изказват искания мнения или препоръки към останалите социални партньори, като работодатели, правителство и международни организации.

КНСБ: НС отряза работниците от правото да контролират дружествата, в които работят

КНСБ осъжда остро вчерашното решение на парламентарната икономическа комисия да отхвърли предложенията на синдиката за текста на чл. 21...

Тази платформа ще бъде Гласът на Работеща България, каквото беше и мотото на последния ни конгрес. Като най-голямата структура на хората на труда, КНСБ защитава всички работещи в България, не само нашите членове. Затова на организацията й отива да бъде организатор и основен двигател на такава инициатива, заяви лидерът на Конфедерацията Пламен Димитров.

Срещите с хората ще представляват дискусии, на които ще се обсъждат теми, които касаят работещите. Част от тях са поведение в социалните мрежи, стрес на работното място, предизвикателствата пред пазара на работна ръка, ръст на работните заплати. Тези теми са определени като най-важни от фокус-групи, проведени през последните месеци в цялата страна.

Повечето участници във фокус-групите посочват като най-съществени проблеми заплащането (най-вече ниските заплати), работното време и възможностите за почивка, претоварването и стреса в работата , както и липсата на достатъчно кадри, затруднения при разпределение на работата и взаимната заменяемост, ползването на отпуските.

Във всеки град, в който ще се проведе „Арена Работеща България“ ще има и пресконференция на ръководството на КНСБ. За точното й място ще бъдете уведомени от Регионалните ни съвети, пиша БГНЕС.

С мобилно приложение КНСБ бори сивия сектор

Мобилно приложение, разработено от Конфедерацията на независимите синдикати в 6 (КНСБ) за всички платформи за мобилни приложения в рамк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...