Коледно благотворително събитие в помощ на бездомни животни

15364
Коледно благотворително събитие в помощ на бездомни животни
Снимка: iStock/Guliver

На 1.12, тази събота, ще се проведе традиционното коледно благотворително събитие в полза на бездомни животни на Сдружение “Деар“ и Dare 2 Care Animals (https://www.facebook.com/Dare2CareAnimals/). Зала за събития „В парка“ /Малкото НДК/ е мястото, на което ще се срещнат всички обичащи животните и подкрепящи каузата за по-хуманно отношение към бездомните и по-добра грижа към домашните такива.

Вратите ще са широко отворени между 10:00 и 20:00 ч. за всички посетители – както двуноги, така и за техните четирикраки космати другари, така че вземете и своето куче, но не забравяйте да доведете и приятели, за да достигне благородната кауза до повече хора.

Младоженци събраха пари за бездомни животни от парите за цветя

Младо семейство събра на сватбата си средства за лечение на бездомни животни вместо цветя. Това съобщиха за Радио „Фокус“ &...

Доброволците от Dare 2 Care Animals ще ви очакват с ръчно изработена коледна украса, арт бижута, различни аксесоари за вашите любимци (шалчета, шапки, каишки за кучета, ръчно плетени котешки легълца и др.), книги, картички и много изненади.

На място ще се рисуват временни татуировки с натурална кана и ще има представители на столична ветеринарна клиника, които ще дават безплатни консултации, свързани със здравето и правилното отглеждане на животните в дома. За по-смелите ще има благотворителна игра на дартс, а за най-малките посетители ще има арт кът, където да си поиграят, докато родителите им разглеждат базара.

Всички средства, събрани по време на събитието, ще бъдат използвани за нуждите на поетите към момента случаи с животни ( медицински разходи, кастрация, чипиране, храна, консумативи и т.н.), както и за програмата „Кастрирай и върни“ - кастрация на кучета и котки с цел намаляване на популацията на бездомните животни. Освен това, част от сумата ще бъде инвестирана в инициативата “Dare 2 Change Lives“ –образователна програма насочена към ученици и подрастващи, информационни клипове и материали за увеличаване осведомеността на хората по темата за бездомните животни и как всеки един от нас може да допринесе за решаване на проблема.

Вижте повече за събитието тук:https://goo.gl/o7cvWn

Във Великобритания забраниха продажбата на животни в магазини

Магазините за животни и продавачите на животни във Великобритания няма да могат да продават малки кученца.  Така ако някой иска да...

За Dare 2 Care Animals: Доброволческият екип на организацията спасява и се грижи за изхвърлени или пострадали котета и кучета, които се лекуват и настаняват във временни приемни домове, докато бъдат осиновени.

За контакти: Севим Рашидова - 0882 53 54 77 и Мирена Тодорова - 0887 521 761.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com