Коментар №1 на седмицата: Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

3087
Коментар №1 на седмицата: Автогол! Костадинов даде начален тласък на следващата проруска партия

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Защо е толкова изнервен лидерът на "Възраждане"? Първо се накара на президента, че не пуснал референдума против еврото, после повиши тон на телевизионни водещи в ефир. И паралелно с това от доста време е бесен и на своите - първо от него избяга Елена Гунчева, после изгони трима депутати – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев. Почти едновременно с това отлъчи и четирима свои столични общински съветници, гласували "за" избора на Цветомир Петров от ПП/ДБ/СС за председател на СОС: "Пазим образа на водача": Отцепникът Дренчев за отношенията във "Възраждане" (ВИДЕО)

Пълна бъркотия - да се чуди човек тази партия дали има нужда от противници или собственият ѝ лидер е напълно достатъчен за нейното минаване в историята.

Сигурно ключът към загадката за избухливите реакции на Костадинов е съвсем неотдавнашното гостуване на хора от "Възраждане" в партията на Путин. Дали пък там не са им набили канчетата, че действат неефективно? Дали не са ги заплашили, че скоро може да заложат на други играчи? Защо самият лидер не отиде там? И какво всъщност получава Матушката от родните копейки? Почти нищо. Даже е леко отрицателен крайният резултат: Костадинов се изпокара с водещи на БНТ като му казаха, че "Възраждане" ходи при Путин

Да бълваш безумни тези, че президентът нарушил Конституцията, само защото не я познаваш, хич не е добре свършена работа. Той нямаше как да пусне референдума, защото това решение се гласува от Народното събрание.

Самият Радев със сигурност има повече тежест пред Кремъл, отколкото има Костадинов и въобще някога ще има. Защо му беше да повдига този въпрос точно сега, когато се пече пореден мандат? Ако си в кофти отношения с президента, защо говориш, че трябва да има избори - нали така му даваш шанс за едно или няколко служебни правителства?

Да, наистина е пълен хаос. Много отчаян трябва да си, та да се заяждаш с президента за отдавна отгърмялата пиар акция срещу еврото. Тя наистина беше манипулативна и това го признават дори хора, които по принцип си отстояват запазването на лева.

Но като няма риба, и жабата е рак, нали така. Все за нещо трябва да се вдига гюрюлтия, че инак електоратът съвсем ще ги забрави.

Противоречията и странностите обаче продължават. Лидерът на партията, чиито фенове неизменно развяват руски знамена при всяка своя поява, говори за опонентите си, че обслужвали чужди интереси! Доста нагло е да твърдиш, че конфигурацията в Народното събрание работи за чужди посолства, когато собствената ти формация публично и безсрамно заема винаги отявлена проруска позиция.

Дали е много патриотично да заявиш открито, че се гордееш с участието на свои партийни представители във форум на партията на Путин? Ама той бил посветен на "борбата с модерните практики на неоколониализма". Моля? А за стария колониализъм хич ли не стана дума? За стъпкваната два пъти от руския ботуш българска държава никой ли не си спомни?

Според Костадинов сега България първа предприела неприятелски действия и затова Русия ни обявила за неприятелска страна. А Украйна ние ли я нападнахме? Той искал да гради мостове и да изгражда партньорства. Явно това е новата мантра. Но за правото кой да я произнася ще падне борба.

Защото със своето зле контролирано поведение Костадинов си вкара автогол. Става все по-труден за възприемане от хората, понеже образът му вече е много далеч от този на нормалния политик. Нормалният политик не окуражава феновете си да палят чучела и да мятат кравешки тор по важни държавни институции.

Всъщност, има основание да е нервен. Вероятно интуитивно усеща накъде вървят нещата. С конфронтирането си, с отварянето на нови и нови фронтове, той просто дава зелена светлина на следващата проруска формация. Без значение дали тя ще е под патронажа на Радев или на някой друг, тя иде - съвсем скоро.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com