Коментар №3 на седмицата: Кратък ърбан курс за позитивно мислене преди местните избори

947
Коментар №3 на седмицата: Кратък ърбан курс за позитивно мислене преди местните избори

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 2000 ваши прочитания в Actualno.com.


Предстоят кметски избори в не много големия град, в който живеете, а вие сте съвършено наясно колко плачевни са кандидатите. От една страна стои кмет, който се е прицелил в седми мандат, след като е направил градчето на зарзават и го е феодализирал от безпаметни времена. От друга, претендентите ви вдъхват същото доверие, каквото провокира ало измамник, който ви моли да хвърлите торба с пари през терасата, за да спаси сина ви от затвора, без въобще да подозира, че синът вече е там така или иначе, от малък тръгна по лоши пътища. Не се притеснявайте, нищо не е загубено. С тези три много лесни стъпки вие с чисто сърце и прояснен ум ще може да изберете правилния кандидат и да прогоните всички съмнения.  

Първо, направете всичко възможно да си представите, че кандидатът, когото познавате от гимназията, и на чието развитие сте хвърляли по едно око през годините, само за да уверите, че продължава по същия начин да е склонен към слагачество, да е болно амбициозен без да бъде надарен с някакъв друг специфичен талант, да продължава да е комформист до последната клетка и въобще да изпълва със съдържание понятието за класически и напорист бездарник; та представете си, че нещо с него е станало. Че той наистина е преживял дълбок екзистенциален преврат, че нуждата му да служи за обществото се е появила по неведом и вълшебен път, че умът му е започнал да ражда истински социални идеи и действително е метаморфизирал в новия човек, който ви се усмихва от билборда, за да промени из основи мястото, в което живеете. 

Второ: Прочетете всички кметски програми и след това се нагълтайте с книги за позитивни мислене. Може да ги четете паралелно с програмите. Когато се почувствате достатъчно свързани с благочестивите енергийни полета на вселената, които прожектират окуражителни мисли към вас и кандидатите, отърсете се от всички негативни разсъждения. Критичното мислене е по правило негативно мислене - то не ви трябва, когато ще се избира кмет.  

Трето: хванете се в едното-нещо-с-което-вашият-град-е-известен. Поради лоша демография, икономическа безпътица, високи местни нива на емиграция и едно общо взето окаяно състояние, ще се наложи да се фокусирате в друго. Примерно - екопътечка, оцеляло римско мостче, легендичка от незапомнени времена. Ще ви бъде трудно, защото вече няма умилителни естрадни песни, които да възпеят подобни градски легенди. Но ако достатъчно силно напрегнете сетивата си, ще успеете наистина да видите най-хубавото във вашия край и да игнорирате всичко останало. Това, както е добре известно, е и първата стъпка към оглупяването, но нали не жалите средства, за да постигнете голямата, върховна цел - силно доверие в кметската надпревара. Ето, че най-сетне всичко ще бъде наред и вашата ръка ще пусне бюлетината с онзи трепет, който винаги сте се надявали да изпитате.  

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com