Костов: Засилените мерки на летище София не са заради конкретна заплаха

764
Костов: Засилените мерки на летище София не са заради конкретна заплаха
Снимка: БГНЕС

Мерките на летище София са в отговор на повишаване на сигурността на периметъра на летището, а не заради регистрирана конкретна заплаха за тези територия.

Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов пред журналисти.

50 души са задържани при акцията на МВР

От началото на операцията има задържани около 50 лица, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, във връзка със специа...

Относно засилените мерки на българските летища, той обясни, че са рутинни и целят обезпечаване на сигурността на гражданите. „Редно е всички автомобили, които влизат в региона на летището да се проверяват предварително дали не превозват съмнителни пакети, които биха могли да бъдат закачани на автомобила и без знанието на собственика”, поясни Костов, цитиран от БГНЕС.

Той увери, че това е рутинна мярка за сигурност, която се прилага навсякъде в ЕС в контекста на терористичните заплахи. Проверката конкретно се състои в спиране на автомобила на контролно-пропускателен пункт и бърз физически оглед на колата от органите на реда.

Главният секретар на МВР съобщи, че се предвижда и ново антитерористично учение, като в момента се обмисля то да бъде проведено и извън София.

По повод годишнината от убийството на ученика в Борисовата градина, Костов заяви, че няма повод да съобщи някакви положителни новини по това престъпление. „Можем, обаче да използваме тъжния повод-годишнината от това престъпление, за да апелираме към медиите да излъчат отново кадрите, свързани с престъплението, които ще им бъдат предоставени отново. Апелираме и към гражданското общество за активност. Досега е имало активност и са проверени доста внушителен брой лица, надхвърлящи 300 за евентуална съпричастност. За съжаление, обаче към момента резултат няма”, призна главният секретар на МВР.

Костов: Задържаните служители на СДВР са участвали в наркоразпространението

Задържаните снощи служители на СДВР са имали действителна роля в наркоразпространението. Това каза пред журналисти главният секретар на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com