Красимир Каракачанов: Екоминистърът трябва да дойде и да се извини на русенци

4678
Красимир Каракачанов: Екоминистърът трябва да дойде и да се извини на русенци
Снимка: БГНЕС

"Министърът на околната среда и водите трябва да дойде и да се извини на русенци. Не е нормален подобен арогантен тон". Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира в Русе изказванията на министър Емил Димитров по повод на проблемите с въздуха в крайдунавския град. Той обясни, че днес е звънял на екоминистъра, но той не му е вдигнал.

"Подобен арогантен тон и подобно пренебрежително отношение към хората докараха до това, че по площадите има протестиращи. Когато в един град има подобен екологичен проблем и той не е от вчера, не можеш да говориш пренебрежително. Не приемам подобен тон", заяви Каракачанов. На въпрос дали ще поиска оставката на Емил Димитров, Каракачанов заяви, че министърът първо трябва да дойде в Русе и да се извини, а "оттам нататък си запазвам правото".

Каракачанов: България няма нужда от вътрешна война

"България няма нужда от вътрешна война, господа. Призовавам Ви да седнем на кръгла маса и да очертаем приоритетите на отечеството ни". ...

Вицепремиерът каза още, че кабинетът няма намерения да подава оставка. По думите му не може с "камъни и дървье, както е казал поетът", да се решават проблемите в България. Според Каракачанов е нужен диалог. Той е съгласен и за извънредни избори, "ако всички се разберем". Според него е крайно време да се реши какви ще са приоритетите на държавата и те да се следват през всички години. По думите му вариант за експертен кабинет също съществува, но ако се седне на кръгла маса и се уточнят основните неща в програмата на управление. Според Каракачанов на хората им е омръзнало политическият елит да се държи като богоизбран и за това са на улицата.

По думите на министъра сред протестиращите има и 10 процента, които са платени. Каракачанов каза и какви са тарифите в София. "30 лева за обикновен статист, 50 лева - за статист с плакатче, за тези момчета, които скачат на полицията – 100 лева, за тези, които влизат в бой с полицията – 300 лева, за тартор на група от 10 души – 500 лева", коментира той, цитиран от 24 часа. Каракчанов обаче не отговори на въпроса кой им плаща.

По повод на предложението на ВМРО номерът в бюлетината да отпадне и в нея да бъдат изписвани само имената на партиите Каракачанов, който е председател на партията, обясни, че идеята е до голяма степен да се предотврати купеният вот. По повод на диалога между България и Северна Македония Каракачанов заяви, че Северна Македония не спазва договора за добросъседство. По думите му "Скопие водят една българска провинциална политика. Те смятат, че някой ще ни натисне и ние ще си замълчим и ще преглътнем всичко онова, което те правят. Мисля, че няма такъв вариант".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com