Кристалина Георгиева: ЕС е най-хубавото нещо, което можеше да се случи на България и Румъния

2147
Кристалина Георгиева: ЕС е най-хубавото нещо, което можеше да се случи на България и Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз е най-хубавото нещо, което можеше да се случи на България и Румъния. Това заяви Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор “Бюджет и човешки ресурси” в интервю за най-влиятелния вестник в Люксембург Luxembourg Wort. 

Тя допълва, че хората в тези две страни очакват Европейския съюз да помогне на държавите им да решат проблемите си. Например в България европейските институции имат роля в гарантиране върховенството на закона, чрез Механизма за сътрудничество и проверка, пише БГНЕС.

Георгиева: До 2020 г. няма защо да се тревожим за бюджета на ЕС

До 2020 г. не виждам причини да се тревожим за бюджета на ЕС. Това каза зам.-председателят на ЕК Кристалина Георгиева пред бТВ. &bdquo...

Но за съжаление еврооптимизмът не е повсеместен и в много страни той е отстъпил място на популизма. Кристалина Георгиева признава, че Европейският съюз трябва положи усилия да обърне тази тенденция. 

“Трябва да си направим изводите от референдума във Великобритания. Да си вършим работата добре и да обясняваме на хората това, което правим,” казва Кристалина Георгиева.

“Нека престанем да говорим за Европейският съюз в трето лице", призовава Георгиева. “Европейският съюз сме всички ние,” като допълва, че няма смисъл Комисията да застава срещу страните членки или обратното. 

“В Европа имаме още един шанс да престанем да се сочим с пръст един друг и да обединим силите си,” казва още Кристалина Геогриева.

Вишеградската четворка поиска реформи в ЕС

Четирите държави от Вишеградската група - Полша, Унгария, Чехия и Словакия, се обявиха за реформи в Европейския съюз. Това обяви полс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество