Крупен швейцарски инвеститор влезе в Лев Инс

2823
Крупен швейцарски инвеститор влезе в Лев Инс
Снимка: Лев Инс

Милиардерът филантроп, д-р Макс Рьослер стана акционер в Лев Инс. Рьослер и контролираната от него компания Берлин Лондон Бетайлигунгс Холдинг закупиха акции от капитала на най-голямата българска застрахователна компания.

По-големият пакет от акциите придобива базираният в Берлин Холдинг, а лично д-р Рьослер закупи на свое име 1 процент от дяловете на Лев Инс, като по този начин дава знак за потенциала и надеждността на инвестицията.

Д-р Рьослер притежава множество компании, като работи на пазарите в почти всички развити европейски страни. Холдингът Берлин Лондон Бетайлигунгс е създаден през 2015 г. с цел инвестиции в застрахователни дружества, работещи в нишовото и специализираното застраховане.

Новите инвеститори влизат в компанията заради перспективната кибер стратегия и израелски подход на Лев Инс, които са сериозна предпоставка за развитието на застрахователя.

Конкурентното предимство на компанията идва от собствения център за превенция на киберпрестъпленията и опита на израелските ни партньори в управлението на риска в лицето на Орен Елимелех.

Освен заради добрите перспективи за развитие на Европейския пазар на Лев Инс, Рьослер инвестира в българското дружество, впечатлен от нашият бит и култура. Милиардерът е доказан филантроп, дарил огромни средства за различни културни събития и забележителности в цял свят. При посещението си в България през април т.г., той остана очарован, както от красотата на българската природа, така и от културата и историята на страната ни.„Прекарах само няколко дни в България, но останах изключително впечатлен, както от местата, които посетих, така и от хората, с които се срещнах. Вярвам в бъдещето на страната ви.”

Д-р Макс Рьослер влиза и в Надзорния съвет на Лев Инс. На днешното общо събрание на акционерите беше решено капиталът на дружеството да бъде увеличен с още 10 милиона лева.

ЗК „Лев Инс” АД с номинация за престижна международна награда

Иновативните решения и квалифицираните специалисти на ЗК ”Лев Инс” АД правят все по-голямо впечатление в Европа. Компанията...

Акционерите очакват участието на Макс Рьослер в компанията да даде нов тласък в развитието на Лев Инс на международните пазари, което предвид опита на швейцареца и амбицията на българския застрахователен лидер, е само въпрос на време.

След дългогодишна доминация на българския пазар, Лев Инс откри свои представителства в няколко европейски страни – Италия, Великобритания, Германия, Гърция, Полша и Румъния. Предстой да отворят врати и офиси в Испания и Хърватия.

Развитието на най-големия български застраховател е високо оценено и от третия най-голям презастраховател в света – HannoverRe, който застана зад Лев Инс и гарантира покритието на кибер застрахователната полица.

Според авторитетното международно издание See News, ЗК „Лев Инс” АД е на 17-то място в Югоизточна Европа в застрахователния сектор, което е голямо признание за развитието компанията в последните години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!
Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г. Честито!

Днес - 1 май 2024 г. - имен ден имат Еpмeнкo, Ермелина, Мая, Тамара. Честит имен ден! На този ден честваме Света Тамара. Тя била дъщеря на грузинския...